مقدمه:
بخش عمدهای از مرغان تخمگــذاردر مناطق آب و هوای مختلف کشورنگــهداری میشوند که تنش گــرماییاحتمالا یک عامل مدیریتی مهم دربرخی از مراحل تخمگــذاری آنهاست .مشکل اساسی در هنگــام پیدایش تنشگــرمایی به واسطه عدم مصرف کافیخوراک به وسیله پرندگــان پیدایش مینماید،همچنین تغییرات اندکی در متابولیسمپرندگــان به وجود میآید که بر میزانتولید و کیفیت پوسته اثر میگــذارد .اغلب در تشکیلات مرغ مامان تعدادیتخم مرغ به علت نازک بودن پوسته،قابل جوجهکشی نیستند و از طرفی نازکبودن پوسته سبب بالا رفتن درصد تخممرغهای شکسته می گردد . در نتیجهتعدادی از تخم مرغهای قابلجوجهکشی تلف میگــردد . ضخامتپوسته، وضعیت قالب و شکل تخم مرغنیز از عوامل مهم اقتصادی میباشند که درحفظ و کیفیت پوسته تخم مرغ موثرند .عوامل محیطی و نحوه نگــهداری، تاثیرزیادی در مراقبت و کیفیت پوسته تخم مرغدارد . در این خصوص افزودن بیکربناتسدیم به جیره یا این که آب آشامیدنی دردرجه حرارت بالا فواید زیادی را دربرخواهد داشت .
ماشین جوجه کشی
اثر درجه حرارت بر کیفیتپوسته تخم مرغ: اثر درجه حرارت بالا اشتها، کیفیتتخم مرغ و عملکرد مرغهای تخمگــذاررا کاهش می دهد . کیفیت پوسته تخممرغ عمدتاتوسط درجه حرارت بالتحت تاثیر قرار میگــیرد در حالی کهتولید تخم مرغ و وزن تخم مرغ تا حدیتوسط کاهش خوراک تحت تاثیر قرارمیگــیرند . روشهایی شامل تغذیه جیرهبا تراکم مواد غذایی بالا و استفاده ازتغـــذیه خــــــود انـــــــتخابی (Self_ selection feed)برای بهبود عملکردمرغهای تخمگــذار در درجه حرارت بالانسبتاموفقیتآمیز می باشد .
حداقل ایجاد حرارت به وسیله بدن درحدود 23 درجه سانتیگــراد مشاهدهمیگــردد . در دمای پایینتر از این مقدار،پرندگــان بدون چاره میباشند جهت گــرم نگــهداشتن بدنشان حرارت بخش اعظم تولیدنمایند . ایجاد حرارت فقط در ناحیهکوچکی، بین 19 تا 27 درجهسانتیگــراد، در حداقل میباشد .
در دمای بالاتر از 27 درجهسانتیگــراد پرندگــان برای خنک کردنخود شروع به مصرف انرژی بیشتریمیکنند، در دمای 27 درجه سانتیگــراداتساع برخی از عروق خونی آغازمیگــردد تا بدین وسیله، ظرفیتخنکسازی بدن افزایش یابد . علائمیکه به راحتی به وسیله مرغدار قابلمشاهده است نفسنفس زدن (Panting)و پایین افتادگــی بالهاست که در دمایکمی بالاتر قابل مشاهده می باشند .
تغییر و تحول در میزان الکترولیتهایپلاسما، نظیر سدیم، پتاسیم وبیکربنات در تمام دستههای طیور درشرایط آب و هوایی گــرم مشاهدهمیگــردد .
این تغییرات برای مرغان تخمگــذاراز اهمیت ویژهای برخوردار می باشند .زیرا این مواد مغذی در مراحل ساختپوسته دخالت داراهستند . در حقیقت تغییردر الکترولیتهای پلاسما، احتمالاعامل شروع نفسنفس زدن در پرندگــانتحت تنش گــرمایی هست . هنگــامی کهتعادل الکترولیتی در جهت ساخت شرایطاسیدی در خون سوق مییابد، سببتحریک پرنده در جهت افزایش سرعتتنفس میگــردد . امکان تغییر تعادلالکترولیتی پرنده در جهت جلوگــیری ازتنش و یا این که مقابله با افت کیفیت پوسته دراین زمینه می بایست زمینه توجه قرار گــیرد .
استفاده
از مکمل بیکربناتسدیم: مکمل بیکربنات سدیم موجببهبود کیفیت پوسته تخم مرغ در مرغهادر درجه حرارت بالا در طی دورهتشکیل پوسته سازی تخم مرغ میگــردد .نتایج حاصله از آزمایش نشان میدهدکه افزودن 1 درصد بیکربنات سدیم درجیره در مواقعی که درجه حرارت سالن30 تا 35 درجه سانتیگــراد است موجببهبود استحکام پوسته تخم مرغمیگــردد .
وقتی مرغها در درجه حرارت بالانگــهداری شوند سبب ساز به آلکالوز تنفسی(پلاسمای قلیایی) میشوند، در اینصورت دی اکسید کربن از خون وبیکربنات از خون و مایعات بدن دفعمیگــردد لذا گــازکربنیک کمتری برایتشکیل کربنات کلسیم باقی می ماند .اتلاف دی اکسید کربن برای نیازبیکربنات خون جهت بافری شدنیونهای هیدروژن که در طی تشکیلپوسته تخم مرغ تولید می گردد مورداهمیت قرار دارااست . بیکربنات قسمتعمدهای از پوسته تخم مرغ را تشکیلمیدهد و عمل فوق منجر به ایجادرقابت بین کلیه و غده پوستهساز برایبیکربنات سدیم در حفره پوستهساز برکیفیت پوسته تخم مرغ اثر میگــذارد .
بنابراین ممکن است در درجهحرارت بالا مرغها احتیاج به مواد مغذیبیشتری برای تامین بیکربنات داشتهباشد .
نتایج حاصل از آزمایشات نشان دادهاست که در درجه حرارت بالا افزودنبیکربنات سدیم در جیره فیض اقتصادیدربر خواهد داشت . استفاده از یکبرنامه نوردهی 16 ساعت در روز باعثمیشود که بیکربنات بهطور مناسبمورد استفاده قرار نگــیرد، چون در طیدوره تاریکی بیکربنات مصرفنمیشود و در این صورت پوسته تخممرغ بهطور طبیعی اتفاق می افتد . بنابراین استفاده از یک برنامه نوردهی مداومبراساس همزمانی تشکیل پوسته تخممرغ را مشروط به این که مرغ به جیرهکلسیم در طی دوره تشکیل پوستهسازیتخم مرغ دسترسی داشته باشد، بهبودمیدهد .
اگــر 0/5 درصد بیکربنات سدیم بهجیرهای که حاوی سنگــ آهک به عنوانمنبع کلسیم باشد افزوده شود، در اینصورت 16 ساعت نوردهی سبب ساز بهبهبود کیفیت پوسته تخم مرغ بیشترمیشود . بهبود در کیفیت پوسته تخممرغ برای مرغهایی که با جیره حاویآهک به عنوان منبع کلسیم تغذیهمیشوند، وقتی حاصل میگردد که دورهنوردهی روزانه از 16 به 24 ساعتافزوده شود .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۴ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۱۱:۰۴:۳۹ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
مایکوپلاسما گالی سپتیکوم عفونت ارگانیک مایکوپلاسما گالی سپتیکوم در بلدرچین ژاپنی گزارش شده هست . در یک گله 20000 قطعه ای بلدرچین، سینوزیت چرکی واگیردار شایع گردیده بود . این بیماری پروسه آهسته ای داشت و میزان تلفات روزانه آن 25 عدد بود .
در گزارش دیگری 10 درصد از جمعیت 1000 قطعه ای بلدرچینهای مامان دچار تورم چهره و کونژونکتیویت شده بودند .
نشانه های بالینی حساس دربرگیرنده نقص تنفسی، فلج اندامهای حرکتی، افسردگی، کاهش مصرف غذا و وزن بدن، کاهش تخمگذاری و ارتقا تعداد تخمهای فاقد رنگ دانه و لمبه بودند .
ماشین جوجه کشی
معاینات پس از مرگ نشان داد که سینوس زیر کاسه چشمی متورم شده، به وسیله مواد پنیری و یا اکسودای موکوئیدی و ژلاتینی مالامال شده میباشد . تخمدان ها مبتلا آبروفی گردیده و در بعضی از آن ها تورم کیسه هوائی چشم می شود . نتیجه کشت باکتریائی از سینوسها، نای، ریه، طحال، کبد و تخمدانها بر روی محیطهای کشت متفاوت و جداسازی ویروس از این ارگانها منفی بود . با به کار گیری از محیط کشت مایکوپلاسما که بر اساس منش Frii's Methodتهیه گردیده بود، سویه هائی از مایکوپلاسما گالی سپتیکوم، که به عنوان Fa11 مطرح شدند، از سینوسهای سه بلدرچین قطع شوید . رویش این سه جدایه در آزمایش مهار رشد با استفاده از سرم هیپرایمیون برعلیه سویه S6 مایکوپلاسما گالی سپتیکوم متوقف شد . ترکیبات آنتی ژنیک این سه جدایه با سویه S6 مایکوپلاسما گالی سپتیکوم وابستگی قربت داشت . اما بر شالوده آزمایش ها با نیز یکسان نبودند .
مایکوپلاسما
سینوویه گزارشهائی از جداسازی مایکوپلاسما سینوویه از بلدرچین ژاپنی وجود دارااست .
پاستورلوز
بلدرچین ژاپنی همانند بلدرچین باب وایت به پاستورلوز مهم می باشد در اکثر گزارشها شیوع بیماری پس از ورود بلدرچین های تازه از گله دیگری به مزرعه رویش بلدرچین رخداد افتاده میباشد .
بلدرچینهای در گیر در کنار هم تجمع یافته و آرم هائی از قبیل کزکردگی و اسهال سبز رنگ نشان داده و در نهایت زمین گیر شده و تلف می شوند . در بعضی از گزارشها مقدار تلفات تا 50 درصد ذکر گردیده میباشد .
در کالبد گشائی بلدرچین های تلف شده هیپرمی عمومی، کبد متورم یاور با نواحی نکروز یکسری کانونی، نقاط نکروزه بر روی طحال، تیره رنگ بودن ششها و خونریزی در لایه موکوسی دوازدهه چشم شد . در هیستوپاتولوژی پنومونی بینابینی، نکروز چندین کانونی طحال و کبد وجود داشت .
برای تشخیص این بیماری از خون داخل قلب و مهر حاصل از کبد لام هائی تنظیم نموده و پس از رنگ آمیزی با رنگ ارگانیسم دو قطبی پاستورال مالتوسیدا مشاده می شود .
خون باطن قلب بلدرچینهای تلف شده جهت آنالیز های باکتریولوژیک و انجام آزمایشهای بیولوژیک در خرگوش گرفته شد .
کلنی های پرورش کرده بر روی محفظه آگار خون دار، شبیه به قطره شبنم، انقطاع از نیز و محدب و کروی بودند . هیچ دسته همولیزی در محفظه آگار خون دار مشاهده نشد و بر روی محفظه مک کانگی نیز پرورش نکرد .
ارگانیسم گرم منفی به شکل کوکوباسیل تکی یا این که دو تائی بوده و گلوکز، ساکاروز و مانیتول را بدون تولید گاز تخمیر کرد .
خرگوشهائی که با خون باطن قلب بلدرچین های تلف شده تلقیح گردیده بودند، ظرف یک شبکه های عمومی مردند . خرگوش های تلف گردیده ضایعات یگانه بیماری پاستورلوز از قبیل تورم نای توام با خونریزی و کبد خالدار را نشان دادند . ارگانیسم به شکل خالص از کشت خون درون قلب خرگوشهای تلف گردیده انقطاع شد . تراکم زیاد بالای بلدرچینها در مکانی که تهویه ضعیفی داراهستند و همچنین استرس ناشی از حمل و نقل در مسافتهای طولانی، ممکن می باشد از عوامل مساعد کننده شیوع بیماری و مرگ و میر در مقیاس بالا شود .
پاکسازی و ضدعفونی محفظه محافظت بلدرچین ها و در اختیار گرفتن حشرهها و جوندگان در حذف ارگانیسم از محفظه مفید می باشد . با به کار گیری از واکسن روغنی تهیه شده از باکتری انقطاع گردیده از گله و انجام اقدامات بهداشتی می بضاعت بیماری را به طور پیروزی آمیزی در اختیار گرفتن نمود .
هموفیلوس
پاراگالیناروم این باکتری از سینوس ذیل کاسه چشمی بلدرچین هائی که دچار سینوزیت بوده اند قطع گردیده می باشد . سن ابتلا به این بیماری از سه هفتگی به بعد گزارش گردیده هست . بلدرچین های مبتلا دارای آرم های آب ریزش بینی و تورم ملتحمه بودند و در یکسری از آنها شرایط کدورت و یا جراحت قرنیه وجود داشت که منجر به پاره شدن قرنیه و تولید Panophthalmia شده بود .
پرندگان مبتلا به رنج می توانستند تغذیه کنند و در گیر لاغری مفرط گردیده بودند . سینوسها دچار یک سینوزیت موکوئیدی و موکوئیدی- چرکی شده و گهگاه زمان ها توده بزرگی از مواد دشوار گردیده در سینوسهای زیر کاسه چشمی وجود داشت .
از سینوسهای پایین کاسه چشمی بلدرچینهای با سن سه هفته، پنج هفته و هفت هفته که دچار به سینوزیت موکوئیدی یا این که موکوئیدی- چرکی بودند، تنها باکتری هموفیلوس پاراگالیناروم جدا شد . البته در پرنده ها مسن تر که سینوسهای آنها دچار آبسه های پنیری بود، مخلوطی از باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمیس، کورینه باکتریوم پیوژنز، انتروکوکوسی و پاستورلا مالتوسیدا قطع شوید البته هیچ نوع مایکوپلاسمائی از سینوسهای بلدرچین هائی که به تازگی مبتلا شده بودند و یا آنهائی که دارای آبسه بودند قطع نشد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۹:۲۷:۲۱ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
برنامه نوری بوسیله بسیاری از پرورش دهندگان جوجه گوشتی با برد به کارگرفته شده و ضمن کاهش مرگ و میر جوجه ها ، بهبود ضریب تبدیل غذایی و تامین رشد بهتر باعث کاهش هزینه های ایجاد شده میباشد این برنامه به خصوص در مرغداریهایی که تلفات ناشی از آسیت وجود داراست مفید میباشد . نتایج اجرای برنامه های نوری متناوب دربرگیرنده بهبود بازده غذایی ، بهبود اقتدار زیست ، بهبود جزئی رویش کاهش مرگ و میر قلبی ، کاهش تلفات مرجله پایانی زمان و بهبود اشتها می باشد این برنامه های نوری در هر مدل تالار مرغداری حتی سالن هایی که از نوروروشنایی ارگانیک استعمال می کنند به سادگی قابل اجرا می باشد .
ماشین جوجه کشی
اهداف
: هدف
از اجرای برنامه محدودیت نوری درگله های گوشتی شامل موردها پایین می باشد : 1-
بهبود توان زیست در پرندگان 2-
بهبود بازده غذایی 3-
بهبود رویش ورسیدن به هدف ها وزن دهی مطلوب درگله 4-
کاهش مرگ و میر قلبی 5-
کاهش تلفات 6-
بهبود اشتها 7-
ارتقا پتانسیل ژنتیکی در جهت بهبود ضریب تبدیل غذایی میزان رویش و فرآورده حاصل نقش
سیستم عصبی در پرندگان سیستم عصبی مهره داران مسول برقراری رابطه بین حیوان و محیط های داخلی و خارجی و همچنین انطباق مطلوب با تغییرات این محیط ها می باشد برقراری رابطه حیوان با محفظه خارجی از روش گیرنده های حسی که در تراز تن دور از هم هستند انجام می پذیرد در اختیار گرفتن محیط داخلی به وسیله گیرنده هایی در عضلات درمحیط داخل یا خارج بدن به وسیله قوس های رفلکس انجام می گیرد که شامل اعصاب بالا رونده حسی ، مراکزی در نخاع یا این که مغز و اعصاب پائین رونده فرامین حرکتی را از سیستم عصبی مرکزی به مکانیسم های اثرگذار مانند ماهیچهها و غدد منتقل می کنند سیستم عصبی با هماهنگی سیستم غدد مترشحه داخلی فعالیت می کند عمل های پیچیده زیادی را که برای جواب به یک تحریک مختص است در حالیکه سیستم غدد مترشحه داخلی آهسته خیس فعالیت نموده و نقش آن اکثر در قوانینی می باشد که به تاکید یا این که عکس العمل طولانی خیس احتیاج می باشد .
مطالبی
درباره نوروفروغ و روشنایی : فروغ و روشنایی
: نوروفروغ طبیعی به وسیله خورشید تامین می شود شدت اشعه نوروفروغ خورشید به دلیل تغییر مکان خورشید، ابر وگرد و خاک ، رطوبت هوا و کارداران دیگر روزانه تغییرو تحول می یابد علاوه برآن شرایط نسبی کره زمین به خورشید باعث می شود طول بازه زمانی روز به طور روازنه تغییر تحول یابد در نیمکرده جنوبی عکس آن راستگو میباشد به علت کروی بودن مرحله زمین حدود 15-30 دقیقه قبل از طلوع خورشید نور و روشنایی روز آغاز شده و 15-30 دقیقه بعد از آن از غروب خورشید هوا تاریک می شود به این ترتیب ارتفاع زمان روزکمی اکثر از حد فاصل میان طلوع و غروب خورشید می باشد ولی معمولا مقطع دربین طلوع وغروب خورشید راطول بازه زمانی روز می نامند دیده آدم صرفا می تواند طول موج بین 400-700 میلی میکرون ازطیف انرژی شمسی رامشاهده نماید این محدوده نوروفروغ مرئی در موضوع جوجه ها هم درستگو میباشد همه پرنده ها رنگ فروغ را تشخیص می دهند به لحاظ می برسد طیوران قادرند طیف های انتهایی اشعه نوری از قبیل قرمز رنگ ، نارنجی رنگ ، زرد رنگ و شاید آبی را خوب تر ببینند میزان نوری که طیور برای مصرف دان نیاز دارند زیاد قلیل می باشد بعد از آن از پاره ای یادگرفتن طیور می توانند حتی در شدت نوری کمتر از فوت کندل دان مصرف کنند درحالی که برای تحریک غذه هیپوفیز وافزایش ساخت تخم مرغ بایستی شدت نور حدود 2-4 برابر این مقدار گردد از سالها پیش رشد دهندگان طیوربه اثر تحریکی نور در افزایش تخم مرغ در گله ، بخصوص در صورتی که طول روز کوتاه باشد پی برده بودند در این مورد سابقا مرغداران عقیده داشتند که در مواقعی که روز کوتاه است مرغها امکان تغذیه مطلوب و کافی برای ساخت حرارت وانرژی زمینه احتیاج در شبکه های اجتماعی های طولانی را ندارند در فیض درچنین مواقعی ساخت تخم مرغ پائین می آید درحالیکه به کار گیری از نور و روشنایی مصنوعی امکان تغذیه بیشتری به مرغها می دهد و مدتی را که بایستی درخواب و بدون غذا بسر برند کاهش می دهد به این عامل بعضا از مرغداران به مرغهادر شب دان مخصوص برای شام می دادند بهاین ترتیب که 20 دقیقه یا این که عمده در ساعاتی مانند 10 الی 12 شبکههایاجتماعی از روشنایی تصنعی استعمال می کردند البته تجربیات عملی که در سال های اخیر در این مسئله فیس گرفت بطلان این عقاید را ثابت کرد طبق مطالعات اخیر اثر نوروروشنایی باعث تحریک فیزویولوژیکی بدن می گردد بهاین ترتیب که نور و روشنایی به وسیله دیده گرفته می شود و سپس به عصب بینایی منتقل می شود و توسط آن در نصیب قدامی غذه هیپوفیز می رود وسبب تحریک آن می گردد این تحریک سبب ترشح هورمونی می گردد که به خون ریخته می شود و توسط جریان خون به غده های تناسلی رفته و روی آنها اثر می گذارد و آن ها را وادار به فعالیت و ایجاد عمده می نماید در سود تظاهر خارجی استفاده از نوروفروغ به فیس ساخت تخم مرغ عمده منعکس می گردد .
به کار گیری
از سیستم نوردهی به مراد تامین تندستی بهتر جوجه های گوشتی اخیرا گزارشهایی مبنی بر تاثیر مثبت برنامه های نوردهی با پروسه ارتقا تدریجی دوران نوروفروغ درجوجه های گوشتی منتشر گردیده می باشد در این شیوه درابتدای زمان رشد زمانهای کوتاه نوردهی مسئله به کار گیری قرار گرفته وبه تدریج این بازه زمانی ارتقاء یافته و قبلی از ارسال کردن جوجه ها به بازار در سن 6 هفتگی نوردهی به صورت تمام وقت انجام می پذیرد مبنای فرضیه اخیر بر این استوار است که زمانهای کوتاه نوردهی سبب کاهش اندازه غذای خورده شده و در فیض کاهش سرعت رشد جوجه ها در پروسه حساسی می گردد که ارتقاء نسبی وزن جوجه ها در بیشترین حد می باشد لیکن پرورش آرام تر جوجه ها سبب کاهش وقوع بیماریهای متابولیک مثل ناهنجاریهای ساق پا و سندرم مرگ ناگهانی می شود که از علل عمده تلفات جوجه های گوشتی محسوب می گردند هوا داران فرضیه فوق معتقدند باوجودی که جوجه های گوشتی گذشته از بلوغ جنسی به بازار رسول می شونداما ارتقاء زمان نوردهی منجر تحریک ایجاد هورمونهای تولید نظیر می گردد و به خصوص ارتقا ساخت هرومونهای جنسی نر که ماهیت آنابولیک دارا هستند موجب جبران کاهش پرورش و تولید وزن ارگانیک جوجه های گوشتی در پایان عصر رویش یعنی زمان فرستادن آنها به بازار فروش می گردد در مقایسه با برنامه های نوردهی ممتد و پیوسته در حالتی که چه برنامه های نوردهی افزایشی باعث کاهش فرایند افزایش وزن جوجه ها در نقطه پایان هفته سوم می گردند اما این کمبود وزن تا زمان ارسال کردن انها به بازار جبران خواهد شد همچنین درصد وقوع بیماریهای اسکلتی ، سندرم مرگ ناگهانی وسایر علل مرگ و میر جوجه ها به طور چشمگیری کاهش می یابد با استفاده از برنامه نوردهی نام برده مقدار تولید هورمونهای آندروژنیک افزایش یافته که این قضیه با اعتنا به مقدار تاج و هورمونهای مو جود در پلاسما نشان داده می شود البته ارتباطی در میان مقدار سرعت رویش و هورمون های جانور در پلاسما را نمی بضاعت نشان اعطا کرد بقیه اثرات برنامه های نوردهی افزایش دربرگیرنده بالارفتن قابل دقت کار طیور و راندمان غذایی برابر یا حتی عمده می باشند چنانچه جوجه ها بیش از 6 هفته مراقبت شوند درصد رویش با بکارگیری این قبیل برنامه های نوردهی بخش اعظم خواهد بود تماما مشخص و معلوم گردیده میباشد که نوع های مختلف طیوران در برابر تغییر تحول ارتفاع بازه زمانی فروغ و روشنایی واکنش نشان می دهند ارتقا بازه زمانی فروغ و روشنایی باعث تحریک بلوغ جنسی شده وسطح تولید را در حد بالایی نگه می دارااست علاوه بر این تغییرو تحول ارتفاع زمان فروغ در مقایسه با فروغ ممتد با ارتفاع زمانهای مختلف دارنده تاثیر به مراتب بیشتری بر تولید مثل طیور هست با دقت به این که طیور گوشتی در مدت عرضه به بازار احتمالا از لحاظ جنسی بالغ نشده اند تاثیر تغییرات طول دوران نور و روشنایی در پرورش جوجه های گوشتی متفاوت می باشد . اکثر وقت ها رویش دهندگان طیور بر افزایش حداکثر غذای خورده شده به وسیله جوجه ها در ارتفاع 24 ساعت شبانه روز تاکید دارند متداولترین برنامه نوردهی مورد به کار گیری برای مرغ و بلوقلمون به چهره 23 ساعت فروغ و روشنایی ویک ساعت خاموشی یا 24 ساعت روشنایی ممتد می باشد نقش خاموشی درمدیریت رشد جوجه های گوشتی نیاز به تحقیق بیشتری داراست البته شواهد زیادی وجود دارااست که استفاده از فروغ و روشنایی ممتد یا نسبتاً پیوسته در رشد جوجه های گوشتی قابل سفارش نمی باشد به کارگیری از برنامه های روشنایی روزانه با مقطع کوتاهتر سبب ساز ارتقاء تندرست طیور و کاهش اندازه استرس گردیده البته در مقایسه با برنامه های نوردهی ممتد و پیوسته سبب ساز کاهش سرعت رویش می شود برنامه های نوردهی منقطع که طی ان زمانهای خاموشی و فروغ در طول 24 ساعت شبانه روز تکرار می شود موجب ارتقاء تندرست طیور گردیده و در ضمن مقدار رویش و راندمان غذایی بهتری را نسبت به نوردهی ممتد و پیوسته سبب می گردد در موضوع به کارگیری از نور و روشنایی برای تحریک پاسخ های فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی تلاشهای بسیار پاره ای رخ گرفته می باشد این مطلب به تشریح آن گونه از برنامه های نوردهی می پردازد که در پرورش جوجه های گوشتی استفاده شده و در طی آنها ارتفاع دوران فروغ و روشنایی در اولِ زمان رشد کووتاه بوده لکن با ارتقاء سن طیور زیادتر می شود .
نتایج
: نتایج محاسبه گردیده در این برنامه به ترتیب تحت می باشند .
1-
نتایج حاصل در پرورش گله : در اثر اجرای برنامه های گوناگون نوردهی متناوب و افزایشی در سالن های رشد جوجه گوشتی در روزهای 18تا21 روزگی کاهش وزن به اوج رسیده و در برنامه های نوردهی ، افزایشی درحدود 50 گرم می باشد این تاخیر در رشد در حدود سن 32 تا 33 روزگی جبران می شود طبق چک نتایج حاصل شده در رشد حاصل از اجرای برنامه های مختلف در مرغداری ها ترقی در رویش را در پرنده هایی که پس از 35 روزگی کشتار شدند مشاهده نمودیم .
2-
ضریب تبدیل غذا : ضریب تبدیل غذایی در اثر این برنامه به عامل کاهش نیازهای حفظ دراثر تغییر تحول دادن منحنی پرورش و کنتر شدن جوجه های وزاد کمترشدن مرگ ومیر در گله و ادامه یافتن رویش آخر دوره رویش به طور مختصر بهبود می یابد .
3-
تاثیر حاصل از این برنامه در توان زیست و بقا گله : به علت کاهش مرگ و میر قلبی همینطور کاهش مشکلها ناشی از پا ترقی واضحی در توان زیست گله بهوجود می اید .
4-
تغییرو تحول اخلاق و رفتار پرنده ها در اثر اجرای برنامه های نوردهی در سالن های رویش مرغ گوشتی: جوجه هایی که پایین برنامه نوری رشد یافتند فراوان فعال خیس و شاداب خیس از حالت معمولی بودند همچنین از حضورانسان آگاهتر بوده و رغبت به نشستن بر روی چوب استراحت را داشتد .
5-
ارتقاء مصرف طعام و تکامل دستگاه گوارش : در اولی ساعتها پس از روشنایی درسالن با ارتقاء خوراک جوجه ها روبرو میشویم واین مسئله ما را به سوی این فرض که برنامه نوری سبب تحریک تکامل دستگاه گوراش بویژه چینه دان در سنین نخستین معاش می گردد ساماندهی می کند این فرضیه با پژوهش ها انجام یافته بوسیله درسال 1985 که به ارتقاء قابل ملاحظه اندازه چینه دان در پرندگانی که هر دوروز یک توشه تغذیه می گردند پی بردند حمایت می گردد اندازه مصرف دان درهر ساعت درجوجه هایی که ذیل برنامه نوردهی صعودی پرورش یافتنددر مقایسه با جوجه هایی که زیر موقعیت فروغ و روشنایی دایم پرورش یافتند درحدود 50 درصد اکثر گردید در واقع این پرنده ها مجبورند 85 تا 88 درصدازکل جیره ای که در 24 ساعت می خورند را درمدت 14 ساعت مصرف نمایند اندازه مصرف دان در دو ساعت اول پس از شروع نور و روشنایی در برنامه های نوردهی صعودی حدودا 2 برابر بخش اعظم ازمصرف طیوران می باشد که زیر موقعیت فروغ و روشنایی دائم رشد می یابند این مورد درهنگام مشاهده اخلاق تغذیه جوجه ها درموقع آغاز نور آشکار می شود .
6-
کردار جوجه ها در روزهای اول اجرای برنامه نوردهی: زمانی که برنامه های نوردهی افزایشی از روز چهارم با شش ساعت ظلمت در روز مقدمه شد میزان مصرف آب در اولین دوساعت پس از شروع نوروفروغ 40 درصد اکثر از میانگین مصرف آن موقعیت نور و روشنایی دایم گردید پس از روز هفتم در دو تا سه ساعت گذشته از استارت ظلمات ارتقا مختصری در میزان آب مصرفی مشاهده شوید از روز هفتم به آن گاه جوجه ها ساعت شروع ظلمات را یاد گرفته و مصرف آب را دردومین و سومین ساعت قبلی از استارت ظلمات ارتقا دادند .
7-
تاثیر برنامه های نوردهی افزایشی بر مقدار مصرف دان درساعت آغاز فروغ : در شرایطی که روزانه 12 ساعت ظلمات داشته باشیم حدود 20 درصد ازکل دان مصرفی توسط جوجه ها در ساعت نخستین پس از فروغ مصرف می گردد از سن 10 تا 20 روزگی میزان غذای مصرفی جوجه ها می تواند در اولین ساعت ها پس از آغاز فروغ اکثر از میزان مصرف ساعت در وضعیت فروغ دایم باشد .
8-
رفتارهای تغذیه ای ناشی از برنامه نوردهی درهفته های دوم و سوم زندگی جوجه ها: مصرف آب و خوراک در اولین ساعتها پس از استارت فروغ بیش از مقادیر میانگین مصرف درکل عصر نور و روشنایی می باشد علیرغم این کردار تغذیه ای قابل توجه ، کل طعام مصرفی جوجه های تحت این برنامه نوری درمقایسه باجوجه هایی که تحت موقعیت نور دائم محافظت می کردند در طی هفته دوم کاهش می یابد .
9-
اخلاق تغذیه ای پس از سه هفتگی ناشی از این برنامه : پس از 21 روزگی ارتقاء ساعت ها نوروروشنایی موجب ارتقاء مصرف غذا شوید که علت آن را می بضاعت ساخت رفتار تغذیه ای در طی دو هفته اولیه اجرای برنامه و نیز ارتقاء بازه مصرف خوراک دانست .
10-
تاثیر برنامه نوری متناوب با بازدهی خوراک : برنامه نوری متناوب بازدهی خوراک را افزایش می دهد اکثری از آزمایش های انجام شده در تراز مرغداریها نشان می دهند که استعمال از برنامه نوری متناوب بازدهی غذا را حدود 5 تا 10 درصد بهبود می بخشد و همینطور وزن آخرین حاصل شبیه و یا این که حتی خوب تر خواهد شد علت این دستور آن میباشد که هنگامی مرغها دان را طی برهه زمانی 1تا 2 ساعت مدت روشنایی می خورند برای هضم و جذب غذای مصرف شده بر حسب کیفیت و ترکیبات خوراک ، سن و وضعیت محیطی به 2 تا 4 ساعت بازه زمانی نیاز داراهستند زمانی که پرندگان آنگاه از مصرف طعام آهسته نشسته یا خوابیده اند ضریب تبدیل طعام به گوشت دوچندان خوبتر خواهد بود و برای هضم خوراک در تاریکی نیاز به انرژی کمتر می باشد دراین مسئله دقت به این زمینه که یک پرنده درحال راه و روش رفتن یا این که ایستادن به منظور انقباض عضلانی نیاز بیشتری به مصرف کالری داراست در تفهیم و روشن ساختن بیشترموضوع به ما کمک می کند .
11-
برنامه نوری متناوب زمان بیشتری را برای میل کردن غذا خوردن فراهم می آورد : هر پرنده مانند هر شخص دیگری شخصیت مختص خویش را دارا می باشد بعضا از جوجه ها پرخاشگر و سلطه جو می باشند و برخی دیگر ترسو وکمرو می باشند برنامه نوری متناوب با فراهم کردن مدت عمده برای تغذیه مرغها بخت بیشتری به کلیه آن ها جهت بدست آوردن خوراک می دهد با وجود این جهت انجام صحیح این دستور و به منظور تغذیه خوب یکنواخت ممکن هست ضروری شود محیط و تعداد دانخوری و آبخوری را ارتقاء دهیم .
12-
تاثیر برنامه های نوردهی متناوب بر عمل ماهیچهها مشکلات مربوط به پاها وکاهش نقص اسکلتی: برنامه نوردهی متناوب فعالیت ماهیچهها را افزایش می دهد مقطع شفاف شدن چراغها مرغها آغاز به تناول کردن خوراک می نمایند و لذا نوردهی منظم عمل ماهیچه ها را همانند واضح کردن تشدید می کند این موضوع به خصوص برای پاهای پرندگان کهباید وزن سنگین وزن بدن آنها را تحمل نمایند فراوان موءثر می باشد به همین جهت برنامه نوری متناوب می تواند معضلات مربوط به پاها و نقص اسکلتی را تاحدود 20 الی 55 درصد کاهش دهد .
13-
رابطه برنامه نوری متناوب در سالن با استرس حرارتی : اجرای برنامه های نوردهی در سالن رویش مرغ گوشتی استرس حرارتی را به دستکم می رساند با محدود نمودن پرندگان درخوردن طعام و یا این که هضم غذای خورده گردیده درگرمترین ساعت ها روز جوجه های گوشتی به خصوص جوجه های سنگین وزن وزن حرارت کمتری در بدن خود ایجاد نموده و لذا می توانند هوای گرم را بهتر تحمل نمایند و بازده خوبتر و تلفات کمتری خواهند داشت .
14-
اثر برنامه های محدودیت نوردهی در بهبود کیفیت جنازه ، کاهش تلفات و کاهش چربی محوطه شکمی: تاریکی کار های مرغ را کمتر نموده و کیفیت لاشه را بهبود بخشیده همچنین مقدار تلفات را فی مابین 2 تا 3 درصد کاهش می دهد و چربی کمتری در محوطه شکمی ذخیره می گردید .
15-
نتایج حاصل از برنامه نوری درهزینه انرژی مصرفی و استهلاک ادوات مرغداری: برنامه نوری متناوب هزینه انرژی مصرفی را کاهش داده همچنین از استهلاک و پوسیدگی ادوات می کاهد به کارگیری از برنامه نوری متناوب هزینه های برق را کاهش داده همچنین به کارگیری کمتر از وسایل و ادوات دانخوری سبب ارتقا عمر انها خواهد شد .
16-
رابطه فروغ متناوب و آسیت : طبق آزمایش های به کار آمده در جوجه های گوشتی که از سن 9 تا 42 روزگی از منش نوروفروغ متناوب به کارگیری نمودند (یک ساعت فروغ و روشنایی و 3 ساعت تاریکی که روزانه 6 توشه تکرار می گردد ) به طور قابل مراعات ای مرگ ناشی از آسیت ( آب آوردگی شکم ) کاهش یافت .در اولِ استعمال از خط مش نوروروشنایی متناوب اندازه رشد کاهش یافته البته در غایت ، در روز چهل ودوم مقدار وزن هیچگونه تغییری نیافت وقتی که از 9 روزگی از برنامه روشنایی متناوب به کار گیری شود ضریب تبدیل غذایی اثر کمتری ایفا می کند درصورتی که چه در نقطه پایان آزمایش (روز چهل و دوم ) تفاوتی فی مابین دو گروه چشم نشد . به طور کلی بیشترین میزان مرگ ومیر ناشی از آسیت درگله هایی که بیش از 23ساعت فروغ و روشنایی مداوم داراهستند دیده می شود . طبق آزمایش های به کار آمده در سالن های رشد مرغ گوشتی هر برنامه نوردهی کهمیزان ساعتها تاریکی درآن افزایش یابد منجر به کاهش تلفات ناشی از آُیت خواهد شد . استفاده از برنامه نوروفروغ مداوم در مرغداری قابلیت و امکان میل کردن غذای بیشتر و پرورش سریعتر را برای جوجه ها مهیا می کند و عکس این قضیه درمورد محدود نمودن ساعتها فروغ تالار صدق می کند باکم نمودن ساعتها روشنایی درمراحل رویش جوجه ها ، سرعت پرورش کاهش می یابد و سپس در باقی مانده دوره می توان برهه زمانی نوردهی را ارتقاء داد به حیث می برسد که کاهش نوردهی در تالار ، اثری مشابه با محدود کردن خوراک جوجه ها داشته باشد از طرفی کاهش ساعتها نور سبب ساز ارتقا سنتز روزمره ملاتونین و آزاد شدن آن از غده پینه آل می گردد ملاتونین یک آنتی اکسیدان آندروژنی قدرتمند می باشد و شاید نقش مهمی درمحافظت سلول های میوکاردیوم در برابر عوامل پاتوژن ایفا می کند به طور کلی با اجرای برنامه نوردهی متناوب در سالنهای پرورش مرغ گوشتی نسبت به اندازه اعتنا دراجرای درست برنامه و گونه برنامه اجرایی میزان درگیری به اسیت کاهش می یابد .
17-
تاثیر برنامه های محدودیت نوردهی برسندرم مرگ ناگهانی درجوجه های گوشتی: اثر روشنایی بر میزان سندرم مرگ ناگهانی یا این که SDS مسئله تحلیل قرار گرفته و مورد ها مختلفی همچون شدت روشنایی ، طول بازه نوروروشنایی ، طول بازه تابیدن فروغ متناوب با تداوم فروغ مطالعه گردیده است به نظر می برسد که مقدار SDS درجوجه ها با افزایش شدت فروغ و روشنایی ارتقا می یابد احتمال تلفات جوجه ها به عامل سندرم مرگ ناگهانی درمحل های بدون نور خیس شبیه با بخش ها زیاد شفاف لانه می باشد همینطور محاسبه ها و تست های انجام گرفته در سالنهای رویش مرغ گوشتی نشان می دهد که نورهای پیوسته درمقایسه با نورهای متناوب سبب بروز تلفات بیشتری دراثر سندرم مرگ ناگهانی می گردند . علاوه بر این تلفات ناشی از sDs در میان جوجه خروسها که در حالت نوری پرورش یافتند به سوی کمتر شدن سوق می یابد .آزمایش های گوناگون با برنامه های نوردهی مختلف نشان می دهد که در برنامه های نوری رو به بالا تدریجی اندازه وقوع سندرم مرگ ناگهانی یا sDs به سمت کمتر شدن گرایش می یابد در بیشتر چک ها ارتقا آهسته فروغ همپا با کاهش کل تلفات و تلفات ناشی از sDs ذکر شده هست به طور کلی نقش نوروفروغ در بیماریزایی sDs ذکر گردیده می باشد به طور کلی نقش فروغ و روشنایی در بیماریزایی sDs مشخص نشده میباشد شاید روشنایی باعملکرد غده پینه آل در رابطه میباشد طولانی تر نمودن ملاتونین به جیره غذایی جوجه های گوشتی گرایشی به سمت کاهش وقوع سندرم مرگ ناگهانی تولید می کند طبق بررسی های انجام شده درجوجه های گوشتی درتلفات به علت وقوع سندرم مرگ ناگهانی در مقایسه با آنهایی که به علل دیگری مرده اند میزان ملاتونین کمتر بوده می باشد بنابراین چنین فرض می شودکه کاهش تولدی ملاتونین ممکن میباشد به دلیل خلل در شیوه تلاش عصر های 24 ساعته فیزیولوژیکی بدن باشد با اجرای برنامه نوردهی متناوب می بضاعت و توان تا حدودی تلفات ناشی از sDs را کاهش داد .
18-رابطه
بیماریهای ویروسی و برنامه نوردهی متناوب و تحلیل اندازه تاثیر این برنامه بربیماریهای ویروسی : طبق آزمایش ها و ارزیابی های انجام گرفته در صورت پیدایش بیماریهای ویروسی در سالنهایی که درآنها برنامه نوردهی متناوب اجرا می گردد نسبت به سالن هایی که از نور و روشنایی مداوم و 24 ساعته به کارگیری می نمایند تلفات روزمره ناشی از زد خورد به بیماری ویروسی کمتر گردیده و به علت تجدید قوای جوجه و استراحت درمدت مدت خاموشی افت دان درگله کمتر گردیده و جوجه تقریبا دان مصرف روزانه را طبق استاندارد مصرف می کند در صورتیکه در سالنهایی که این برنامه در آنان اجرا نشده در هنگام پیدایش بیماری ویروسی با تلفات عمده و افت دان روزانه مواجه می شویم علت کاهش تلفات جوجه ها کاهش عمل آنها در سود کاهش تبادلات هوایی در شش ها و دستگاه تنفسی سرگرم به بیماری می باشد .
19-
بیماریهای تنفسی و نقش برنامه های نوردهی : در اثر اجرای برنامه های محدودیت نوردهی در سالنهای گوشتی بیماریهای تنفسی از قبیل : سی . آر . دی و کلی با سیلوز به عامل کاهش کار جوجه ها بخصوص در ساعات خاموشی و استراحت آنها در این ساعات تاحدودی کاهش می یابد .
20-
نقش برنامه های نوری در اندازه تولید گوشت در زمینهی رطی دوره رویش : اندازه ساخت گوشت زنده نسبت به سالنهایی که در آنها برنامه نوری مداوم اجرا می گردد به مقدار 3 تا 12 درصد ارتقا نشان می دهد .
21-
بیماری کوکسیدیوز و اثرات برنامه نوردهی متناوب : به حیث می رسد که برنامه نوردهی متناوب درمقایسه با نوردهی مستمر خطر پیدایش بیماری کوکسیدیوز را ارتقا می دهد طیور به علت ارتقاء تحرک درمراحل کوتاه بازه فروغ ، بیشتر بستر را زیرورو می نمایند که این قضیه خود سبب ساز بهبود شرایط اسپوردار شدن و بقا اووسیت های عفونی که در دسترس طیور قرار می گیرند افزایش می یابد علاوه براین درنوردهی متناوب ترکیبات ضد کوکسیدیایی جانور در دان به استدلال کاهش مصرف دان در روند تارکی به صورت غیر پیوسته در اختیار پرنده قرار می گیرند ولیکن کارایی تولیدگله های یی که پایین رژیم نوردهی متناوب قار می گیرند بهبودیافته هم پا با بقیه مزایای حاصل از این مدل نوردهی اثرات سو حاصل از بیماری کوکسیدیوز را تعدیل می نماید .
22-سیستم
هورمونی و نقش برنامه های نوردهی در تحریک آن : طبق بررسی های چهره گرفته اجرای برنامه های محدودیت نوردهی در سالنهای پرورش مرغ گوشتی باعث تحریک سیستم های هورمونی جوجه ها می گرد به عنوان مثال پاسخ جوجه خروسها به ارتقا دوره نوردهی در طول اجرای برنامه های نوردهی متناوب و صعودی در تالار ، افزایش ترشح هورمون تستوسترون می باشد که این افزایش ترشح سبب ساز ترقی کارایی در ایجاد گوشت زنده می گردد .
پیشنهادات
: 1- یکی از نکات مهمی که می بایست در اجرای برنامه خاموشی قضیه توجه قرار گیرد اعتنا به آب ، طعام ،مکان رشد و همچنین گنجایش مکان رشد پرندگان می باشد که در هیچ کدام از مورد ها ذکر گردیده نباید محدودیت وجود داشته باشد .
2- صرف حیث از زمینه تهیه و تنظیم غذای کافی جهت تغذیه جوجه ها ارتقاء تعداد دانخوری قبل از قضیه تغذیه غذا بایستی مورد توجه قرار گیرد همچنین تعداد آبخوری های موجود در تالار نیز می بایست در ارتفاع اجرای برنامه محدودیت نوردهی ارتقا یابد در چهره آماده نشدن این مورد بایستی شدت نوروفروغ ومدت خاموشی کاهش یابد .
3- نکته قابل توجه در اجرای برنامه نوردهی وتوسعه دوره خاموشی ارتقاء عمل جوجه ها می باشد این مورد سبب ساز ساخت یکسری خلل ها می شود که با پرهیز از ساخت ازدحام وتجمع دوچندان جوجه ها همچنین ارتقاء ظرفیت پرورش و تامین آب و طعام به طور کافی این خلل ها مرتفع خواهند شد چراکه هنگام شفاف شدن چراغها پس از طی عصر ظلمت ، مرغها و خروس ها آغاز به فعالیت فراوان جهت میل کردن و آشامیدن می کنند که در فیس وجود فضای کافی و آب و دان کافی از تولید گرد وغبار و سرو صدا و ازدحام جوجه ها بر روی نیز جلوگیری به عمل می آید .
4-
شدت روشنایی از سن 7 تا 14 روزگی خوبتر میباشد فی مابین 20 تا 30 گرانقیمت حفظ شود پس از آن باید با توجه به خلق پرنده به 10 لوکس کاهش یابد سپس بایستی یک ارتقاء مجدد به 20 تا 30 گرانقیمت داشته باشیم 5- آسانترین راه و روش جهت کاهش شدت فروغ در تالار استفاده از دیمر و یا این که بده بستان حباب چراغها متناسب با سن پرنده ها می باشد .
6- جوجه های ماده عموما بایستی در معرض کاهش وزن کمتری قرار گیرند چراکه ظرفیتشان جهت جبران پرورش کمتر از جوجه خروسها می باشد به این ترتیب در چهره قابلیت و امکان بایستی جوجه خروسها و جوجه مرغها را جدا از هم محافظت نمود و برای جوجه مرغها از برنامه هایی که دوران تاریکی کمتری داراهستند به کارگیری کرد .
7- حبابهای لامپها باید مدام پاک نگهداشته شوند وجود گرد وغبار بیش از حد چراغ می تواند تا 70 درصد از شدت وتاثیر روشنایی بکاهد لامپها بایستی مرتبا در اختیار گرفتن شده و لامپهای سوخته باید مرتبا بده بستان شوند معمولا لامپها در دو ردیف به فاصله حدود 5/3 متر از یکدیگر و در ارتفاع 5/2-2/2 متر از کف نصب می گردد .
8- وجود روشنایی بیش از حد سبب تحریک وعصبی شدن پرنده ها شده و آنها استارت به نوک زدن به یکدیگر ( عارضه کانیبالیسم می نمایند از سوی دیگر درصورتیکه شدت نور و روشنایی کمتر از حد اضطراری یعنی 5/0 فوت کندل باشد مرغهای گوشتی جهت یافتن آب و طعام در گیر گونه های خواهند شد یکنواختی گله برهم خورده و وزن تن کمتر از حد توقع خواهد شد .
9- زمان شدت نوروروشنایی و محل نور و روشنایی در هر سالن پرورش مرغ گوشتی می تواند اثر بدون واسطه روی تلاش و بازدهی آخرین داشته باشد شدت روشنایی ، ارتفاع زمان روشنایی و کیفیت نوروفروغ ، همه بر روی رویش جوجه تاثیر می گذارند کیفیت نور و روشنایی لامپهای مسئله به کارگیری هم خیلی دارای اهمیت هست مقدار و شدت روشنایی مسئله به کارگیری معمولا بستگی به سن پرنده و مدل برنامه نوری تعیین شده دارد به طور کلی نگهداری و محافظت شدت نور به مقدار دستکم 5/0 فوت کندل یا این که 5 گرانقیمت و 1 فوت کندل یا این که 10 لوکس در مرحله تن مرغ در اکثر وقت ها اهمیت متعددی دارااست ولی به استثنا تعدادی روز نخستین که جوجه برای پیدا کردن سهل و آسان آب و دان به فروغ بیشتری نیاز دارد اگر از واحد وات استفاه شود برای هر متر مربع 1-75/0 وات نوروروشنایی نیاز می باشد .
10- اینکه از یک برنامه نوری بهترین نتیجه حاصل شود بایستی قضیه های عملی آن به طور کامل محاسبه گردد یک مرغدار بایدآزمایشهای متفاوت را در مزرعه خویش انجام دهد و برنامه ای را گزینش نمایدکه نیازهای وی را برطرف می کند بایستی به یاد داشت که استفاده از یک برنامه نوری که در بعضی مرغداری ها نتایج خیر داشته ممکن میباشد در مرغداری های دیگر شایسته ترین نتیجه را به یار نداشته باشد .
11- در سالنهایی که 2 طرف آن ها باز می باشد خوب تر است زمان ظلمات را در روز طوری تهیه نمائیم که تابش نوروفروغ به باطن تالار به چهره بدون واسطه نباشد ودوره روشنایی را در وقتی تنظیم نمائیم که روشنایی به باطن سالن تابیدن کند .
12-
جهت اجرای صحیح برنامه های نوردهی متناوب در سالن وبدست آوردن سود مناسب تصویب داده ها مدیریتی به ترتیب تحت یک اصل اضطراری می باشد : الف – وزن بدن حداقل وزن هفته ای ، ترجیحا وزن روزمره .
ب- تلفات / کشتار : تصویب تلفات روزمره و کشتار ناشی از جوجه های با نقص حرکتی ، آسیت و سندرم مرگ ناگهانی .
ج
– تعداد پرندگان : روزمره یا دستکم هفتگی د-
مصرف دان : روزانه یا هفتگی پ – فهرست دان ، کل دان مصرفی روزمره و غذای مصرفی روزمره درهر وعده .
تا زمانی که
– آب مصرفی : روزانه ح
– برهه زمانی روزانه بازه و طول روز طبیعی 13- با دقت به حالت سالنهای مرغداری رشد مرغ گوشتی در کشور ایران و در لحاظ به دست آوردن تجهیزات جان دار شایسته ترین گونه سیستم خاموشی در تالار های موجود اجرای برنامه های نوردهی متناوب می باشد .
14- توجه به این نکته حائز اهمیت هست که دراجرای برنامه های نوردهی متناوب می بایست سفارش های نژآدهای متعدد ار هم لحاظ نمود تا بهترین سود وری با توجه به خصوصیات نژآدی هر گله از اجرای این برنامه ها حاصل گردد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۲:۰۳:۴۸ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
هر ساله بیش از 30 بیلیون جوجه گوشتی در سراسر دنیا تولید می شوند . 15 بیلیون آنها در آمریکا تولید می شوند . به برهان تمایل صنعت طیور به سمت ایجاد متراکمتر و ارتقا اتوماسیون ، جوجه های جدید هچ گردیده در 24 ساعت اول پس از هچ در معرض تعداد زیادی دست اندرکاران استرس زا قرار می گیرند . این اثرات مضر در ساعتها نخستین حساس پس از هچ می تواند باعث ارتقاء درصد مرگ و میر زود هنگام شود . همینطور این کارداران استرس زابر همت آخری موءثر می باشند در سود سبب ساز کاهش وزن آخرین ، ارتقاء ضریب تبدیل و ارتقا هزینه به ازای هر کیلوگرم گوشت ساخت شده می شوند . بدون دقت به جزئیات ، پیروزی و سودآوری قابل به وقوع پیوستن نمی باشد .
گروه طیوران صنعت فاخته
بیوسکوریتی عدم سلامتی برابر است با عدم فایده . هر رویش دهنده حقیقی و واقعی جوجه گوشتی ، جوجه هایی با بالاترین کیفیت ممکن را خریداری می نماید و جوجه های ضعیف ، مریض ، دارنده تنش ، کم وزن یا این که دهیدراته را در تالار با تراکم بالا قرار نخواهد اعطا کرد . جوجه هایی که به فارم می رسند می بایست در سالمی بوده و پس از آن تضمین آلوده نشدن آن ها تا حد قابلیت و امکان واجب ست . این به معنا آن هست که فارم باید تماما شسته شده و ضدعفونی شود واین اعمال در حداقل بازه زمانی پیش از رسیدن گله نو چهره می گیرد . جوجه های سلامت پس از ورود به محفظه آلوده می توانند به سرعت آلوده و کثیف و بیمار شوند . تولیدکنندگان برنده تشخیص می دهند که تلفات به ادله پیدایش بیماری در قوانینی با اجرای ضعیف اصول بهداشتی اکثر از تالار هایی می باشد که پیش از ورود جوجه ها تمیز و ضدعفونی گردیده اند . پس از ورود جوجه، اعمال بیوسکوریتی باید شدیدا توسط تمام افراد رعایت شود . ممانعت از ورود بازدیدکنندگان غیر ضروری یا این که غیر مجاز حتمی ست . در حالتی که فارمی نیاز به بازدید دارد ، قبل از ورود به فارم ، بده بستان بی نقص لباس ها یا دوش تصاحب کردن الزامی ست . تالار ها به ترتیب از سالن دربردارنده جوانترین جوجه ها تا تالار دربردارنده مسن ترین آنها بازدید می شوند . همینطور بازدید از سالن های آلوده در آخری مرحله باید چهره گیرد . خرید جوجه های تندرست و محافظت سالمی آنها در طول چرخه ایجاد آسانتر و ناچیز دغدغه تر می باشد . بخش مهمی از هر برنامه بیوسکوریتی این می باشد که جوجه های هچ گردیده در هچری بطور مناسب واکسیناسیون شوند . انگیزه از واکسیناسیون ، امداد به جوجه ها در گسترش مقاومت آن ها در پیشروی بیماری های مختص می باشد خیر اضافه کردن استرسی به سایر استرس ها در طی روزهای نخستین معاش ، واکسیناسون صرفا با واکسن های مورد نیاز و توزیع آن ها بر پایه آنچه سفارش گردیده هست ، چهره می گیرد .
مهمترین
بخش معاش جوجه 24 ساعت نخستین زندگی جوجه های گوشتی مهمترین بخش زندگی آنها می باشد . سالن ها باید اماده بوده و یک روز پیشین از وصال جوجه طغیان شوند . در ادامه برخی پارامترهای اساسی که باید قبلی و در طول ساعتها اول زندگی جوجه گوشتی جهت داشتن ابتدا و آخرین خوب موضوع توجه قرار گیرد ، آمده است .
بهبودهای
ژنتیکی در دو دهه اخیر ، سن تولید جوجه گوشتی 2 کیلوگرمی از 60 روز به کمتر از 40 روز کاهش یافته میباشد . یعنی هفته اول معاش جوجه گوشتی امروزی 20 درصد کل زندگی جوجه را در بر می گیرد در حالیکه در 20 سال پیشین تنها 10 درصد آنرا تشکیل می بخشید . این پرورش پرسرعت ، مدیریت در طی هفته اولیه زندگی را می طلبد . کاهش در همت به ادله رئیس نامطلوب قابل جبران نمیباشد چون فرصتی وجود ندارد .
کیفیت
هوا پس از بیوسکوریتی ، استدلال اصلی بعدی تامین هوای تازه ، گرم و با کیفیت و غنی از اکسیژن برای جوجه های جدید هچ شده می باشد . طبیعتا نای جوجه ها به هنگام حمل در سینی ها و در باکس ها آزرده می شود . اغلب جوجه ها در طی هچ ، در معرض گاز فرمالدئید و هوای آلوده و کثیف قرار می گیرند . اطمینان از با صرفه بودن کیفیت هوا برای جوجه ها و عدم وجود سطوح غیرقابل پذیرش دی اکسیدکربن و آمونیاک دارای اهمیت می باشد . مقادیر مازاد این محرک ها می تواند منجر افسردگی ، دهیدراته شدن ، لاغری و سرنوشت مرگ شود . تهویه ضعیف می تواند سبب تجمع مونوکسیدکربن و رسیدن به سطح ها سمی شود . سمیت سبب ساز وضعیت برگشت ناپذیری می شود که نمی تواند با تهویه بیشتر تصحیح شود . تامین هوایی با کیفیت قابل پذیرش هنر هست . انگیزه ، تامین هوای تازه برای جوجه ها بدون تولید سوزوسرما و کوران برای آنان و اتلاف انرژی گرمایی ست . سرپرست فارم جوجه گوشتی می بایست بداند به چه شکل سالن را جهت آماده نمودن هوای تازه و گرم دایمی و صرف حیث از وضعیت هوایی خارج از تالار مدیریت کند .
دمای
برودینگ چرخه ایجاد جوجه گوشتی کوتاه است . جوجه های گوشتی در نیمی از زندگی خویش دارای سیستم تهیه و تنظیم دمای توسعه نیافته می باشند که نمی تواند دمای داخلی بدن را به هنگام قرار دریافت کردن در معرض دماهای فرنگی تهیه کند . براین اساس ، برودینگ مناسب اساسی ست و رشد باصرفه در ارتفاع اولین روزهای معاش با زمان رشد جوجه در ارتباط خواهد بود . اعمال مدیریتی می بایست بسته به حالت آب و هوایی و وضعیت جغرافیایی محل تصحیح شود . با این وجود ، باید دمای 33-31 مرتبه سانتیگراد برای تمام جوجه های فارغ از استثنا تامین شود . آزمایشات انجام شده نشان داد در جوجه های رشد یافته با دماهای کمتراز این مقادیر ، کاهش رویش ، راندمان خوراک بالاتر و ارتقا مرگ و میر دیده شد (جدول 1) . هزینه ایجاد هر پوند گوشت در دماهای برودینگ پایین حد اپتیمم ، 6/1 سنت افزایش یافت . در صد مرگ و میر برای جوجه های نام برده بیش از 8 درصد بود که 5 درصد آن به عامل آسیت بود . قبلی از رسیدن جوجه ها ، دما در ناحیه برودینگ بوسیله دماسنج دیجیتال تحلیل شود . دما در مرحله 2 سانتیمتری بستر اندازه گیری شود . آنگاه از ورود جوجه ها ، اخلاق آنان و الگوی توزیع آنها در تالار ، چگونگی دما و تهویه را نشان می دهد . در واقع ، نیازی به تجهیزات توسعه یافته وجود ندارد ، زیرا خوی جوجه ها نشان دهنده هر گونه مشکلی خواهد بود مدیران فارم نیاز به ادراک و تشخیص خلق جوجه ها در هنگام آسایش و استرس دارا هستند .
آب
جوجه ها می توانند به میزان 100 ساعت یا این که بیشتر محروم از آب و خوراک باشند . در این زمان آنها از بقایای مواد مغذی کیسه زرده خود استقاده می کنند . با این وجود ، محدود کردن عمدی آب و غذا سفارش نمی شود . بطور ایده آل ، جوجه ها می بایست در کمتر از 8 ساعت پس از هچ به آب و خوراک دسترسی داشته باشند . تاخیرهای طولانی تر می تواند سبب ساز به دهیدراتاسیون جوجه شود . در فیس پیش بینی تاخیرهای طولانی hydrant مغذی تجاری وجود دارد که می تواند به هنگام آنتقال جوجه ها به فارم در باکس ها قرار بگیرد . کیفیت ، تمیزی و دمای آب می بایست پیش از ورود جوجه کنترل شود . آب کثیف می تواندسبب نشر بیماری و ساخت اسهال شود که سبب به دهیدراتاسیون و مرگ گله های برنا می شود . در صورتیکه انتقال پرنده ها به مقطع طولانی انجام شده باشد ، سفارش می شود در 4-3 ساعت اولیه آب و آن گاه خوراک در دسترس جوجه ها قرار گیرد . به عبارت دیگر ، ضروریست که جوجه ها به محض ورود برای مصرف آب تشویق شوند . بعضا از مدیران در چند ساعت اولیه زندگی شکر به آب اضافه می نمایند (4 درصد محلول) . شکر به تجدید انرژی جوجه ها امداد کرده و جوجه ها را به مصرف طعام تشویق می کند . همچنین آب شیرین می تواند روده توده گردیده جوجه را قابل انعطاف نموده و مرحله داخلی دستگاه گوارش را برای دریافت طعام آماده سازد . پس از افزودن شکر ، اضافه کردن مکمل ویتامینی به آب در 3 ساعت نخستین زندگی جهت تقویت جوجه پیشنهاد می شود . به استثنای بازه واکسیناسیون ، آب آشامیدنی باید به میزان کافی کلر زده باشد . اندازه کلر در سطح آبخوری ها بایستی ppm 1 در آبخوری های نیپل ، ppm 2 در آبخوری های پلاسن و ppm 3 در آبخوری های trough باشد .
محیط
محفظه جوجه های نو هچ گردیده باید تا حد قابلیت و امکان محصور باشد . این محیط می بایست با محیطی که برای نوزاد انسان آماده می شود ، مقایسه شود و می بایست آسان ، تمیز و گرم باشد در 24 ساعت اول اعتنا بدون نقص به جوجه ها شود .
تراکم
تجهیزات پیش از ورود جوجه ها ، مدیریت فارم می بایست مطمئن شود که حوزه برودینگ تماما آماده بوده و برای تعداد جوجه های در رویکرد کافی باشد . این اعتنا دربرگیرنده فضای بستر کافی ، دانخوری ، آبخوری ، مواد بستر تازه و با کیفیت بالا در ناحیه برودینگ و غیره می باشد . بعلاوه ، تعداد کافی دانخوری و آبخوری و توزیع مناسب آنان کلیدی میباشد .
کیفیت
بستر دقت به وضعیت بستر باید مستمر باشد . بستر کهن ، کلوخه گردیده ، خیس یا این که گرد و خاکی بایستی با بستر تازه و با کیفیت بالا ردوبدل شود . انگیزه از تعویض بستر ، کاهش قرار به دست آوردن جوجه ها در معرض سطح های بالای آلودگی در چند ساعت اول هست که سیستم ایمنی هنوز نابالغ می باشد ، مدل بستر ، دما ، بافت و رطوبت می توانند بر بقا و پیشرفت جوجه تاره هچ گردیده اثر گذارند . جوجه ها می توانند مقدار متعددی از دمای تن خود را از روش پوست پاهایشان در تماس با بستر از دست دهند . براین اساس ، بستری که پیش از ورود جوجه ها بطور مناسب گرم مشده باشد ، می تواند منجر کاهش سلامتی و در نتیجه بقای جوجه شود . در مکان های سرد ، یار با گرم نمودن ناحیه برودینگ برای دستکم 24 ساعت پیشین از وصال جوجه ها ، از گرم شدن بستر هم مطمئن شوید ، برای محاسبه دمایی بستر می توان از یک دماسنج استعمال نمودیا بطور بی آلایش خیس ، از شیوه لمس پای جوجه و بررسی دمای آن ، دمای بستر را تعیین نمود .
خوراک
و آب رئیس همچنین شامل اعتنا به امکان دسترسی خوراک و آب با کیفیت بالاست . آب می بایست همدما با محفظه بوده واندازه ذرات طعام برای جوجه اپتیمم باشد . 85 درصد بدن جوجه نو هچ گردیده از آب تشکیل شده است . با اتلاف 10 درصد آب بدن جوجه از گله حذف شده و در چهره 20 درصد دهیدراتاسیون جوجه می میرد . دسترسی سریع جوجه به اندازه کافی آب کلیدی می باشد . این مطلب سبب افزایش مصرف خوراک و بهبود وزن بدن خواهد شد . اگر آب و طعام به اندازه کافی مصرف شود و دمای برودینگ مناسب بوده و هوای با کیفیت بالا مهیا شود ، وزن جوجه در هفت روزگی 4 برابر خواهد شد . برای ارزیابی بر مصرف کافی غذا ، انتخاب تصادفی جوجه ها و لمس چینه دان های آن ها توصیه می شود . چینه دان ها باید کاملا لبریز باشند . در حالتی که چینه دان نیمه خالی باشد ، باید مشکلی در مدیریت وجود داشته باشد و نکات گفته گردیده در بالا باید به اعتنا مورد نظارت قرار هیچگاه برای اصلاح ایرادات دیر نیست البته پیش از اصلاح غلط ، خلل باید معلوم شود .
نتیجه
گذشته از ورود جوجه ها ، سالن می بایست به اعتنا تحلیل شود . پس از یک شروع ضعیف ، مدت یه خرده برای جبران رشد جوجه گوشتی که مقطع معاش آن فقط 1000 ساعت است ، وجود دارد . به این ترتیب ، هر ساعت 1/0 درصد معاش جوجه را دربر می گیرد . در یک زمان 24 ساعته ، 4/2 درصد تلاش می تواند از دست رود . اکثری از ایجاد کنندگان می دانند که اتلاف سعی روز اولیه یا هفته اولیه در همت نهایی منعکس خواهد شد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۱۰:۴۴:۳۰ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
اندازه تبدیل مواد غذایی به گوشت مرغ عامل با اهمیت در گزینش سودمندی رویش طیور گوشتی هست .ضریب تبدیل غذایی(FCR) یا این که اندازه غذای قضیه نیاز برای اضافه شدن یک واحد وزن،شاخص متداولی است که در صنعت طیور جهت آنالیز کارآیی نسبی طعام مسئله به کار گیری رویش دهندگان قرار می گیرد .دست اندرکاران اساسی موثر در این زمینه دربرگیرنده عوامل فیزیولوژیک،عوامل مدیریتی،موارد مربوط به تغذیه و غذا طیور،تاثیر افزودنی های خوراک و هم کنترل بیماریها و تلفات در مرغداریها می باشد .طی مقاله حاضر،ضمن بررسی جزئیات مربوط به هر کدام از کارداران فوق روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی در گله های مرغ گوشتی موضوع مشاجره قرار می گیرند .
گروه طیوران صنعت فاخته
میزان تبدیل مواد غذایی به گوشت مرغ استدلال حساس در انتخاب سودمندی پرورش طیور گوشتی است .ضریب تبدیل غذایی(FEED CONVERSION RATIO) یا این که اندازه غذای مورد نیاز بر حسب واحد وزن برای اضافه شدن یک واحد به وزن زنده مرغ،شاخص متداولی میباشد که در صنعت طیور جهت چک عملکرد نسبی غذا مورد استفاده رویش دهندگان و کمپانی ها قرار می گیرد .
در بخش اعظمی موارد پژوهشگران یک نسبت معکوس بنام بازدهی غذا(FEED EFFICIENCY) به معنا اضافه وزن بدست آمده بر حسب واحد وزن به ازای یک واحد غذای مصرف شده را،جهت سنجش تاثیر روشهای آزمایشی متعدد بر روی طیوران مورد استعمال قرار می دهند .کارداران متعددی ضریب تبدیل غذایی یا این که میزان بازدهی طعام را تحت تاثیر قرار می دهند .
عامل ها
موءثر در این مورد و روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی است: عامل ها
مربوط به تغذیه طیور 1-میزان
انرژی جیره حیوان ها جهت برآورده نمودن احتیاجات انرژی خود،غذا مصرف می نمایند .بنابراین اندازه انرژی جیره طیور گوشتی اثر بدون واسطه بر اندازه غذای مسئله مصرف روزمره پرنده ها دارااست .طیوری که با جیره حاویkg /kcal 2900 تغذیه می شوند در حدود 10 درصد بیشتر از پرندگانی با جیره دربردارنده KG/KCAL 3300 غذا مصرف می نمایند تا به این وسیله کمبود انرژی جیره و مصرف غذا زمانی یک رابطه بی واسطه و قابل پیش بینی است که جیره بطور بی نقص از لحاظ پروتئین،اسیدهای امینه و دیگر مواد مغذی حتمی تنظیم گردیده باشد تا از طرز مصرف روزمره این مواد احتیاجات اضطراری جهت رویش بر طرف گردد .
این احتمال وجود دارااست که اندازه انرژی محاسبه گردیده از روش جداول ادغام غذا بطور ظریف مطابق با انرژی واقعی جیره نبوده و بسته به گونه و کیفیت مواد غذایی قضیه مصرف بخش اعظم و یا کمتر از میزان واقعی انرژی باشد .معمولا در جداول ادغام غذا قیمت انرژی مواد غذایی با منشا دامی از قبیل گوشت،استخوان و جنس های طیور کمتر از انرژی حقیقی حاصل از این مواد تخمین زده می شود .
برای مثال برای ماده غذایی دربرگیرنده گوشت و استخوان با کیفیت عالی قیمت انرژی مساوی KG/KCAL 1980در حیث گرفته می شود در صورتیکه پژوهش انجام گردیده در دانش گاه جورجیا دلالت بر این دارد که بها انرژی مواد غدایی فوق نزدیک به KG/KCAL 2500 است .استدلال تحت خیس در نظر به دست آوردن انرژی حاصل از مواد غذایی یا منشا حیوانی اینست که هنگام انتخاب انرژی متابولیزابل (METABOLISABLE ENERGY) حاصل از این مواد بوسیله روشهای همگانی نیاز به خوراندن مقادیر فراوان بسیار ماده غذایی می باشد و بعلت میزان بالای کلسیم و فسفر محتوی این مواد در جذب چربی اختلالاتی رخ می دهد و انرژی کمتری ساخت می شود استعمال از مقادیر دوچندان محصول هایی غذایی با منشا دامی در تهیه جیره طیور گوشتی ممکن میباشد سبب ساز تحصیل ضریب غذایی بهتری گردد اما عدم در نظر گرفتن میزان دقیق انرژی این اجزا منتج به پیدایش مشکلاتی می شود .
در اواخر ده سال 70 میلادی بواسطه ارزش نسبتا ارزان مواد غذایی با منشا حیوانی در مقایسه با سویا نقص عمده ای بنام سندرم پرنده چرب (OILY BIRD SYNDROME) در طیور گوشتی ایالت جورجیا شایع گردید .استفاده از جنس های فوق تا 15 درصد جیره و هم ذیل در حیث به چنگ آوردن میزان انرژی متابولیزابل این مواد منتج به ارتقاء نسبت کالری:پروتئین در جیره شده و این امر ارتقاء ذخایر چربی و پیدایش مشکل سندرم پرنده چرب را بدنبال دارااست .مکمل چربی یک عدد از مواد غذاییاست که ممکن است دارای بیشترین تاثیر در تغییرات انرژی جیره طیور گوشتی می باشد .مکمل های چربی منحصرا جهت ارتقا مقدار انرژی به طعام افزوده می شوند ولی اختلافات فاحشی در کیفیت این مواد وجود دارااست .این فرمان به ویژه در مکملی بنام چربیهای ترکیب شده مشاهده می گردد که در مواردی دارنده کیفیت بسیار نازلی هستند .
2-شکل
و و زن حجمی خوراک در مقایسه دان های آردی با یکدیگر،آن دانی که وزن حجمی بیشتر داراست سبب رشد سریعتر پرندگان می گردد .
همچنین دان پلت موجب FCR بهتری می گردد زیرا جهت اخذ خوراک به وسیله پرنده با دان پلت انرژی کمتری صرف می گردد .یک عدد از عامل ها موءثر در ضریب تبدیل غذایی در رشد طیور گوشتی،کیفیت غذای پلت شده ای میباشد که به طیوران خورانده می شود .اختلاف بخش اعظم ای در اندازه رویش و ضریب تبدیل غذایی پرنده ها تغذیه گردیده با غذای پلت گردیده و غیر پلت،وجود دارااست .علت این اختلاف صرف مقادیر دوچندان انرژی جهت اخذ غذا بوسیله پرندگانی است که با غذای پلت نشده تغذیه می شوند .
چنین برآورد شده می باشد که به ازای هر 10 درصد افزایش در خردترشدن غذای پلت شده ضریب تبدیل غذایی یک دهم ارتقاء می یابد .در صورتیکه چه ممکن است کیفیت غذای پلت گردیده بلافاصله پس از خروج از دهانه آسیاب خوب بنظر برسد،اما در حقیقت این کیفیت باید به هنگام مصرف طعام بوسیله پرنده در سالن مرغداری وجود داشته باشد .مشاهدات نویسنده در مزارع رویش طیور دلالت بر این داراست که می بایست جهت بهبود کیفیت غذای پلت گردیده هنگام عبور از ترافهای دان خوری کوشش نمود .
3-برنامه
طعام دهی تحقیقات نشان می دهد که غذا دهی طبق یک برنامه زمانی موجب بهبود ضریب تبدیل غذایی می شود .طبق چنین برنامه ای،مرغهای گوشتی در چهار تا شش وعده در روز مقادیر کافی خوراک اخذ می دارند و پس از اتمام غذا جان دار به دوران کوتاهی و کمتر از یک ساعت غذایی در اختیار آن ها قرار نمی گیرد .عدم دسترسی به خوراک موجب تحریک اشتها در نوبت بعدی تحویل غذا یه سالن می شود .اگر چه اصول طعام دهی طبق برنامه هنگامی زیاد واضح می باشد ولی این فرمان نیازمند اعتنا بسیار و مدیر صحیح می باشد .در حالتی که پرندگان مدت زیادی گرسنه بمانند موجب کاهش کارایی آنان می گردد .دانخوری به مقدار کافی جهت تغذیه مرغها در یک دوران از ضروریات این راه رژیم نوروفروغ مناسب مسئله به کارگیری قرار گیرد .
4-کیفیت
نگهداری و ضایعات غذا مراقبت کیفیت طعام طیور در انبار و یاسیلو های منحصر زیاد حائز اهمیت میباشد .مراقبت در برابر اکسید اسیون،کپک زدگی و نیز آلودگی از موردها با اهمیت در نگهداری کیفیت طعام طیور می باشند .منزه نگهداشتن و بازدید مرتب از سیستم توزیع غذا در تالار و ممانعت از هدر رفتن غذا از روش تهیه و تنظیم تراز دانخوریها دربدست آوردن ضریب تبدیل مطلوب زیاد حائز اهمیت میباشد .
کاملا واضح میباشد که آن میزان از غذای حمل شده به سالن مرغداری که مستقیما مسئله مصرف پرندگان قرار نگرفته در ارتقا ضریب تبدیل غذایی اثرگذار هست .بی شک امروزه به برهان بهبود سیستم های مکانیکی تغذیه با سال های پیشین ضایعات خوراک بعنوان یک استدلال ناچیز ارزش خیس نسبت به بقیه عامل ها مفید در ضریب تبدیل غذایی در لحاظ گرفته می شود .البته این پرسش مطرح میباشد که واقعا چه مقدار ضایعات طعام در سیستم های تجارتی پرورش طیور وجود دارد؟اندازه گیری ضایعات خوراک دوچندان سخت میباشد .
پرندگانی که به نسبت کم خوراک های پلت گردیده (PELLETED FEEDS) اخذ می دارند،احتمالا کمی از خوراک را در بستر ضایع می نمایند،این مقدار از طعام غیر قابل مصرف بوده و از حیث مدیر تالار مرغداری پوشیده می ماند .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۷ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۳:۲۳:۰۲ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
مقدار مصرف طعام در جوجه های گوشتی همبستگی دوچندان نزدیکی باشدت رشد تن داراست امروزه جوجه های گوشتی پتانسیل ژنتیکی خویش را زمانی معین می نمایند که تمام مواد غذایی موضوع احتیاج را به طور بی نقص و مرتب دریافت کنند علاوه بر فرمولاسیون صحیح مواد غذایی اندازه مصرف غذا فقط و مهم ترین عاملی هست که سرعت پرورش و راندمان مصرف مواد غذایی را تعیین می نماید گله هایی که میانگین ارتقاء وزن بالایی را در روز نشان می دهند معمولا بیشینه و کمینه دما مصرف ماده غذایی و شایسته ترین ضریب تبدیل وتوانائی زنده ماندن را هم دارا می باشند بدین ترتیب مزارع برنده پرورش دهنده می بایست از کارداران تاثیر گذار بر روی اندازه مصرف ماده غذایی مطلع باشند در دست گرفتن میزان مصرف طعام ذیل تاثیر اثرات متقابل پیچیده فی مابین عواملی هست که با فیزیولوژی حیوان ، سیستمهای حسی و احتیاجات غذایی قضیه نیاز جهت رشد و نگهداری و مقاومت در برابر بیماریها در رابطه می باشد اندازه مصرف طعام زیر تاثیر برنامه غذایی و کارداران مدیریتی قرار می گیرد حتمی به ذکر میباشد که برنامه غذایی زیر تاثیر فاکتورهایی : از قبیل اجزا مواد خوراکی ، چگونگی تنظیم جیره ، تراز اجزا و جیره و کیفیت پلت قرار می گیرد فاکتورهای مدیریتی که می توانند مقدار مصرف غذا را زیر تاثیر قرار دهند عبارتند از : دردسترس بودن آب و طعام ، مدیریت محیط پرورش ، تراکم گله و کنترل بیماریها . دراین مطلب به طور خلاصه چگونگی تاثیر هر یک از این عامل ها بر روی مقدار مصرف طعام بررسی می گردد .
گروه طیوران صنعت فاخته
کنترل مقدار مصرف غذا : تئوریهای اساسی فیزیولوژیکی کنترل مصرف خوراک و تنظیم اشتها برای اولی توشه در پستانداران مطالعه شوید و هنوز اطلاعات خیلی کمی در طیور جان دار می باشد در اختیار گرفتن مصرف مواد غذایی در پستانداران ذیل تاثیر غذه هیپو تالاموس در مغز می باشد که به عامل ها متعدد تحریک کننده و مکانیسم های تهیه کننده جواب می دهند برخلاف پستانداران شرایط ظاهری و نسبتهای بافتی طعام ، مقدار مصرف ماده غذایی را در طیور عمده از طعم و رایحه پایین تاثیر قرار می دهند چنانچه پرنده قارد به تشخیص صورت ظاهری خوراک نباشد آن را مصرف نخواهد کرد در تحت به طور خلاصه به دست اندرکاران تهیه کننده فیزیولوژیکی که اشتها و مقدار مصرف غذا را زیر تاثیر قرار می دهند می پردازیم .
دست اندرکاران حسی که مقدار مصرف ماده غذایی را پایین تاثیر قرار می دهند .
جنبه حسی اندازه مصرف طعام در سه مرحله از میل کردن غذا می تواند طبقه بندی شود .
1- شناسایی مواد غذایی 2- فرو بردن و بلعیدن مواد غذایی 3- عمل دستگاه گوارش .
شناسایی مواد غذایی در طیور مقدمه از نحوه دیدن می باشد جوجه های جدید هچ گردیده به طور ذاتی ، از نحوه رنگ غذا به طرف آن جذب می شوند Hess در سال 1956 گزارش کرد که رنگهای نارنجی و آبی در دامنه نور مرئی توسط طوطی ترجیج داده می شود رنگهای سبز و قرمز هم به وسیله جوجه ها و بوقلمونها ترجیح داده می شود واین می تواد عامل به کارگیری oasis از رنگ سبز برای تحریک جوجه ها برای اولین بار جهت تغذیه باشد مرغهای جوان به طور ذاتی غذاهای به مقدار و شکل شنهای کوچک را ترجیح می دهند همچنین مرغها رغبت قوی به استعمال از احساس بینایی جهت شناسایی شکل و رنگ مواد و خاطره گرفتن موقعیت آن دارند به طور نمونه : پرندگان خاطره می گیرند که بر مبنا ویژگی ها ظاهری خوراک ، از موادی که موجب بیماری و یا این که اثرات غیر مطلوب بعد از آن از بلعیدن می شوند اجتناب نمایند مواد غذایی که ممکن می باشد در ساخت بیماری گله های گوشتی نقش داشته باشند حائز اهمیت میباشند به طوریکه در صورتیکه به گله های گوشتی غذایی با کیفیت تحت داده شود موجب بیماری می شود در پیشروی افزایش مصرف خوراک بوسیله بهبود وضع ظاهری و کیفیت خوراک ممکن می باشد تاثیر مثبت این عامل در دراز برهه زمانی به صورت مصرف اکثر طعام با کیفیت خوب بافتی و مشخصات ظاهری مناسب ، یار با اجزا خوب مواد غذایی و جیره نویسی ظریف مشخص و معلوم می شود بالاخره رفتار اجتماعی ، یکی از جنبه های اصلی خوراک تناول کردن در طیور می باشد جوجه وقتی که ببیند که سایر اشخاص گله اقدام به نوک زدن می کنند این عمل را انجام می دهد طعام خوردن درجمع پرندگان اکثر وقت ها زمان بخصوصی در ارتفاع روز آغاز می شود حتی در حالتی که در تمام ساعت ها روز خوراک در دسترس آنها باشد .جوجه ها و بوقلمونها دانه خوارند بازده مصرف غذا به اندازه و شکل دانه که خواص فیزیکی دهان حیوان نیز در آن دخالت دارد بستگی دارااست پرندگان در مصرف طعام با اندازه ی خیلی بزرگ و یا این که خیلی کوچک خلل دارند که علت آن میزان نوک آن ها می باشد جوجه ها و بوقلمونها دندان ندارند در فیض قطعات خیلی گران قدر نمی تواند جویده شده و به قطعات کوچکتر تقسیم شود پرنده ها غذاهای نرم را هم مصرف می نمایند ولی نمی توانند با کارائی مطلوبی خوراک را بدون تلف کردن مورد به کارگیری قرار دهند به علاوه طیوران در هنگام تناول کردن غذای آردی عمل بیشتری را نسبت به غذا پلت انجام می دهند به این ترتیب بخشی از انرژی ساخت خوراک ، کاهش می یابد بدلیل کراتینه شدن نوک ، جابجا کردن غذا در دهان پرنده ها به سختی فیس می گیرد قطعات طعام ابتدا بایستی بوسیله نوک برداشته گردیده آن گاه با حرکت رمز خوراک به طرف عقب دهان رانده می شود در اینجا طعام با بزاق ، قبل از بلعیده شدن پوشانده می شود اگر خوراک به چهره خیلی نرم آسیاب شود و به فیس مناسبی پلت نشده باشد با بزاق به رخ یک عده چسبناک در می آید که در فیض محکم شده و با بلع غذا تداخل پیش می آورد مخصوصا موقعی که جیره محتوی گندم و یا این که سایر غلات کوچک باشد بلع خوراک توسط هر دسته تغییرو تحول در تندرست نوک ، مثل نوک چینی شدید جهت جلوگیری از کانیبالیسم درگله و یا این که آسیب های که به وسیله ساخت می شود پایین خواهد آمد . مصرف طعام در پرنده توسط گیرنده های مکانیکی ، حرارتی و شیمیایی که در دهان مو جود میباشد در دست گرفتن می شود گیرنده های مکانیکی به پرنده یاری می کنند که کیفیت غذا را متناسب با بافت طعام تشخیص دهد گیرنده های حرارتی در جوجه ها به سرد بودن تراز نوک واپیتلیوم دهن عکس العمل نشان می دهند البته به حرارت غذای گرم پاسخ نمی دهند گیرنده های شیمیایی نیز که در پرنده در داخل پرزهای چشائی تجمع یافته اند به طور متوسط تقریبا 360 عدد میباشد که از این تعداد حدود 54% در سقف دهان ، 42% در کف دهن و تنها 4% در گویش قرار داراهستند پرزهای چشائی پخش گردیده در قسمتهای متعدد دهان با طعام تماس پیدا کرده و پرنده را قادر می سازند که تفاوت در بین مواد غذایی را تشخیص دهد درصورتی که چه پرنده ها تعداد پرز چشائی دوچندان کمتری از پستانداران دارند ولی قادرند طعم غذا و تغییر تحول در طعم را شم نمایند Maller و Kave در سال 1967 اثبات کردند که جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی انرژی زیر تمایل مشخصی به ساکاروز محلول دارا هستند جوجه ها هنگامی که کمبود کلسیم دارا هستند به سرعت تکمیل کننده کربنات کلسیم را انتخاب می نمایند عکس العمل مشابهی به هنگام فقدان بقیه مواد مغذی نیز مشاهده می شود در حالت نامساعد مطالعاتی ، طیوران به غذاهایی با طعم ضعیف بهتر از غذاهایی با چاشنی بالا عکس العمل نشان می دهند به این ترتیب شم چشائی پرندگان ممکن است از در بین برود .
تئوریهای
تهیه مصرف غذا مکانیسم های احتمالی زیادی جهت تهیه مقدار مصرف خوراک در پرنده ها وجود دارااست که برخی از آنها عبارتند از : 1 تئوری گلوکوستاتیک 2 تئوری ترموستاتیک 3 انبساط لوله گوارشی 4 گردش اسیدهای آمینه و پروتئین خورده گردیده 5 مکانیسم لیپوستاتیک . تئوری گلو کوستاتیک ، بر اساس اندازه قند خون وگلوکز داخل شده به کبد سپس از مصرف طعام می باشد . دومین ادله حساس در مصرف غذا تامین احتیاجات اسید آمینه ای آن ها می باشد تحت گزینش آزادانه خوراک جائی که منابع غذایی متفاوتی در دسترس باشد طیوران مقدار غذای مصرفیشان را جهت تامین احتیاجات اسید آمینه ای و انرژی تنظیم خواهند کرد . در وضعیت تجاری جائی که صرفا یک جور طعام در دسترس باشد اندازه مصرف طعام تحت تاثیر اندازه انرژی و نسبت اسیدهای آمینه قرار خواهند گرفت تئوری ترموستاتیک به طور نزدیکی با تهیه و تنظیم سکو حرارت تن حیوان رابطه دارااست وقتی که مرتبه حرارت به فراتر از نقطه رفاه ارتقاء می یابد مصرف خوراک کاهش می یابد چون روند متابولسیم در کنار کار هضم ، حرارت بدن را ارتقا داده و در فیض میزان مصرف طعام برای نگهداری حرارت تن موقعی که پرنده با حالت استرس گرمایی مواجه می باشد کاهش می یابدحرارت ناشی ازهضم ، بستگی به ترکیبات جیره دارد وقتی انرژی جیره بخش اعظم از منابع کربوهیدارت تامین شود به طور معنی داری حرارت بیشتری از غذاهای حاوی چربی به عامل مکانیسم انتقال فعال آنها به هنگام هضم ایجاد می گردد از طرف دیگر تهیه و تنظیم یک جیره با توازن اسیدهای آمینه ایده آل گرمای متابولیکی کمتری از جیره ای با عدم توازن اسیدهای آمینه ایجاد خواهد کرد چون در این فیس اسیدهای آمینه کمتری می بایست کاتابولیزه شوند بدین ترتیب میزان غذای مصرفی طیوران زیر تنش گرمائی می تواند توسط ارتقاء چربی جیره و به کار گیری از مکملهای اسیدهای آمینه ارتقا یابد در اختیار گرفتن حرارتی میزان مصرف خوراک در پرندگانی که در اثر معضل های دستگاه ایمنی بدن تب دارند کلیدی می باشد تحریک نخستین سیتو کینز منجر افزایش سرعت متابولیک مبنا و حرارت بدن می شود که این امر بدلیل جنبش مواد غذایی جهت حمایت کاستن هر مدل افزایش حرارت ، گرمای متابولیسمی در ارتفاع واکنش تب مشابه میزان مصرف طعام کاهش می یابد . انبساط لوله گوارش و تحریک لوله گوارش هم باید میزان مصرف غذا را در پرندگان زیر تاثیر قرار دهد البته در باره چگونگی تاثیر فعالیت دستگاه گوارش روی میزان مصرف خوراک در مقایسه با دیگر کارداران اطلاعات کمتری وجود داراست .Hodgkiss در سال 1981 وجود دو گونه گیرنده ی حساس به انبساط را در چینه دان ثابت کرد .
1- گیرنده هایی با انطباق پذیری آرام 2 گیرنده هایی با تطابق پذیری پرسرعت . گیرنده هایی با انطباق پذیری آهسته به هنگام انبساط چینه دان برای بازه طولانی فعال گردیده و به سرعت حرکت طعام امداد می نمایند ولی گیرنده هایی با انطباق پذیری پرسرعت با خوی تغذیه ای حیوان ارتباط داراهستند گیرنده های انبساطی در سنگدان هم وجود داشته و آسیاب خوراک و حرکات دستگاه گوارش را کنترل می نمایند در راستی سنگدان محرک حرکات نرمال دستگاه گوارش می باشد بر بر خلاف پستانداران واکنشهای کارکشته روده در پرنده ها به علت جبران ارتفاع کوتاه روده می باشد همچنین جهت مخلوط کردن ماده هضمی با ترشحات دستگاه گوارش لوله گوارشی به صورت رفلکسی عمل کرده و به طور قدرتمندی ماده هضمی راجهت ارتقا هضم و جذب در روده کوتاه با آنزیم ترکیب می کند همینطور تعداد میکروبها را که شاید باعث بیماری گردیده و یا در جذب مواد غذایی رقابت می نمایند کاهش می دهد جنبش ضعیف روده موجب ارتقاء شدت بیماری آنتریت نکروتیک و در نتیجه به طور معنی داری موجب کاهش مقدار غذای مصرفی خواهد شد . تئوری لیپوستاتیک در دست گرفتن مصرف طعام در مرغهای برنا گوشتی نقش مهمتری در مقایسه با مرغهای پیرتر ایفا می کند مثل بسیاری از نوع ها در پرنده ها گران قدر و بالغ محتوی چربی بدن به وسیله تغییر و تحول انرژی گرفته گردیده از جیره و یا مصرف انرژی تغییرو تحول می کند به عبارت دیگر پرندگان مقدار مشخصی چربی در بدن داراهستند و وقتی که این مقدار چربی به کمتر از آن نقطه رسد اندازه اخذ انرژی ارتقا خواهد یافت چون پرندگان گوشتی جهت ارتقا وزن و بهبود ضریب تبدیل تعیین شده اند در اختیار گرفتن کمی روی محتوی چربی بدن دارا هستند و این نقطه تنظیم چربی بدن به تیتر شاخص افزایش چربی بدن به طرف بالا جابجا می شود طبق تئوری لیپوستاتیک جوجه های امروزی به عامل افزایش تمایل ژنتیکی به چربی بالای بدنی پرخور گردیده اند این دلیلی میباشد که نشان می دهد چرا مقدار مصرف غذای جوجه های پرورشی بایستی جهت نگهداری چربی تن در مرحله قابل پذیرش برای حمایت از حداکثر عملکرد تولیدی محدود شود .
فاکتورهای غذایی که اندازه مصرف غذا را ذیل تاثیر قرار عر .
عامل ها تغذیه ای مختلفی اندازه مصرف طعام را تحت تاثیر قرار می دهند به ویژه در حالتی که ترکیبات غذایی جیره نبود داشته ویا اندازه آن بیش از نیاز جان دار باشد ولی مرغهای گوشتی برای ارتقاء وزن گزینش گردیده اند و در آنها تاثیر جیره روی اندازه مصرف غذا کمتر از مرغهای تخمگذار می باشد .
انرژی
جیره : مهمترین فاکتور قابل پیش بینی روی مقدار مصرف غذای مرغهای گوشتی ، محتوی انرژی جیره میباشد همان گونه که در بحث تئوری لیپوستاتیک ذکر شد پرنده ها جهت تامین احتیاجات انرژی متابولیک غذا مصرف خواهند رد نیاز انرژی دربرگیرنده انرژی برای نگهداری ، رشد و یا ساخت می باشد احتیاجات نگهداری بدن که بخش اعظم از نیازهای ساخت می باشد به وسیله حالت سلامتی پرنده ، درجه تحرک پرنده ، عمل فیزیکی و تداخل های اجتماعی می باشد ذیل تاثیر قرار می گیرد و از دست دادن گرمای تن که زیر تاثیر حرارت محیط گوشه و کنار ، رطوبت و جریان هوای محیط می باشد تغییر و تحول می نماید . به این ترتیب در شرای محتوای انرژی جیره کاهش یابد مقدار مصرف طعام را ارتقاء خواهد یافت تا وقتی که توسط پرشدن روده و یا این که سایر محدودیتهای فیزیولوژیکی محدود شود زیرا ضریب تبدیل خوراک از لحاظ اقتصادی در مرغهای تیپ گوشتی مهم میباشد تحریک ارتقا میزان مصرف غذا بوسیله کاهش تراکم کالری آن عملی نمی باشد چون فاکتورهای دیگری علاوه بر محتوی انرژی جیره همبستگی دارد .
پروتئین
و اسیدهای آمیه جیره
محتوای پروتئین و اسیدهای آمینه جیره تاثیر غیر مستقیم روی میزان مصرف خوراک دارد درصورتی که محتوای اسیدهای آمینه جیره به سطحی زیر احتیاجات رشد کاهش یابد ارتقا وزن تن کم خواهد شد در حالی که وزن بدن ناچیز می شود احتیاجات کالریک پرنده نیز کاهش خواهد یافت و متعاقبا اندازه مصرف خوراک به عامل کاهش انرژی اندک می شود عدم توازن اسیدهای آمینه جیره یا این که بدلیل جیره بندی بد و یا این که ناشی از اجزا غذایی با کیفیت تحت می باشد که موجب کاهش مقدار مصرف خوراک و کاهش راندمان ضریب تبدیل غذایی می شود بر عکس انرژی جیره پرنده ها گوشتی مقدار مصرف غذای خود را جهت تامین میزان اسیدهای امینه مورد نیاز تغییر نخواهند اعطا کرد مگر یک کمبود جزیی در اولین اسید آمینه محدود کننده باشد در چنین صورتی ارتقاء اندازه مصرف غذا با کاهش بازده ضریب تبدیل همپا خواهد بود .
میزان
وتیامینها و مواد معدنی جیره ویتامینها و مواد معدنی در درجه اول در متابولیسم به تیتر یک کوفاکتور کار مینمایند در حالیکه ماکرومینرالهایی نظیر کلسیم ، فسفر و منیزیوم به عنوان اجزا ساختمانی بدن نقش ایفا می کنند ویتامین ها ومواد معدنی ، مقدار مصرف غذا را تنها وقتی که سطحشان درجیره زیاد کم و یا این که چند برابر بیش از نیاز حیوان باشد پایین تاثیر قرار می دهد کمبود این مواد درجیره منجر ناراحتیهای متابولیکی می شود که به طور غیر بدون واسطه روی مقدار مصرف غذا تاثیر دارااست شاید نبود موادمعدنی مقدار مصرف خوراک را جهت تامین نیاز تحریک می کند در حالی که اندازه بیش از حد ویتامین های جیره و مواد معدنی موجب کاهش مقدار مصرف غذامی گردد ارتقاء مقدار مواد معدنی به طور معنی داری با ارتقا مقدار مصرف آب هم پا میباشد ارتقاء نمک جیره اندازه مصرف طعام را کاهش و مصرف آب را تحریک خواهد کرد ارتقا کلسیم جیره هم میزان مصرف خوراک را در مرغهای گوشتی در اکنون پرورش کاهش خواهد اعطا کرد .
فاکتورهای
ضد تغذیه ای طبیعت ماهب زیادی را در اختیار گیاهان قرارداده می باشد توانائی سنتز مواد شیمیایی اختصاصی به فرد که به عنوان ترکیبات ذخیره مواد غذایی و یا مکانیسمهای دفاعی کار می کنند از این پاراگراف می باشد بسیاری از این ترکیبات می توانند رشد حیوان را محدود کرده و یا موجب مرگ شوند ترکیباتی مانند ممانعت کننده پروتئاز ، گواتروژنها ، آلکالوئید ها ، اگزالاتها و فیتات ترکیبات طبیعی میباشند که می توانند در دسترس بودن مواد غذایی را برای پرنده محدود کرده مصرف ماده غذایی را کاهش داده و پرورش را در حیواناتی که آن را مصرف می کنند کاهش دهند . عوامل ضد تغذیه ای دیگری در طعام در نتیجه قارچ ، متابولیسم میکروبی و یا خویش گیاهان به عنوان یک مکانیسم دفاعی در پیشرو زخمها و یا عفونت تولید می شوند خوشبختانه حضور یک استدلال سمی در مصرف مواد مانعی ساخت نمی نماید روشهای فرایندی زیادی برای خنثی کردن و سم زدایی ترکیبات ضرر و زیان آور ضایعات و مواد زاید در دسترس می باشد مواد غیر سمی در هیچ سطحی از مصرف ، محدود کننده نمی باشند ولی مصرف در تراز پایین حتی برای ترکیبات سمی نیز می تواند بدون هر گونه اثر خسارت آور تحمل شود .
مصرف
آب آب مهمترین ماده غذایی در جیره طیوران می باشد در صورتیکه چه میزان مایحتاج نمی تواند در مقایسه با دیگر مواد غذایی به سادگی اندازه گیری شود اندازه آب مورد نیاز طیوران گوشتی بستگی به حرارت محیط ، رطوبت نسبی اجزا جیره ، سرعت رشد و راندمان گشوده جذب آب بوسیله کلیه دارااست آب در تن به تیتر یک حلال عمل می کند که مواد غذایی را در بدن حل و مواد زاید رادفع می نماید در درون تن بسیاری از واکنشهای شیمیایی بوسیله آنزیمها ، در محفظه محلول انجام گردیده و هیدرولیز می گردند بدلیل گرمای بالای آب ، تغییرات خیلی کوچکی در حرارت تن می شود حرارت نهان تبخیر آب هم زیاد بالا ست وتبخیر آن از پرنده قسمتی مهم از تهیه حرارتی تن پرنده را به عهده دارااست همینطور مصرف اندازه غذای مصرفی آب می نوشند اما میزان واقعی مصرف آب ، بستگی به گونه غذا ، حرارت محفظه و عامل ها رئیس یتی داراست ارتقا پروتئین ناپخته جیره اندازه مصرف آب و نسبت آب به غذا را افزایش میدهد غذاهای کرامبل و یا پلت شده نسبت به غذاهای مش هم آب و نیز اندازه مصرف طعام را ارتقا می دهند اما نسبت آب به طعام نسبتاً ثابت باقی می ماند ارتقاء نمک جیره و دیگر مواد معدنی اسمولیتیکی مقدار مصرف آب را جهت تنظیم افزایش مواد معدنی و دفع آنها از روش همه افزایش می دهد مصرف آب مهمترین تاثیر را روی اندازه مصرف خوراک وقتی داراست که مصرف محدود شود و آب تن راتحت تاثیر قرار دهد در دسترس بدن آب بستگی به تراکم گله و فضای آبخوریها دارد اگرچه آبخوریهای قطره ای کاراتر و بهداشتی بوده ولی این آبخوریها میزان جریان آب کافی برای بوقلمونها آنگاه از سن 6 هفتگی آماده نمی نمایند ومتعاقبا مقدار مصرف خوراک تحت تاثیر قرار می گیرد .
فاکتورهای مدیریتی که اندازه مصرف طعام را تحت تاثیر قرار می دهند .
اندازه مصرف طعام به طور معنی داری در بین گله ها یا فارمهایی با امکانات شبیه حتی درصورتیکه غذای یکسانی را مصرف نمایند و امرها مدیریتی مشابهی را تعقیب کنند می تواند اختلافهایی درنحوه رئیس و بیماری می باشد سه استدلال مدیریتی که می تواند روی اندازه مصرف غذای طیوران گوشتی موثر باشد عبارتنداز : 1 دسترسی به آب و غذا 2 تنشهای محیطی 3 بیماری . تاثیر نسبی هر یک از این فاکتورها روی میزان مصرف غذا بستگی به تراکم گله دارااست هر چقدر تراکم گله ارتقا یابد تقاضا و رقابت برای نیازهای اساسی ، مانند آب ، طعام ، بستر و هوا ارتقاء می یابد . اعتنا به هر یک از این عوامل عمومی برای پرندگان جهت مصرف طعام در حد پتانسیل ژنتیکیشان حیاتی می باشد در تحت به طور خلاصه به هر یک از کارداران مدیریتی که روی میزان مصرف خوراک تاثیر دارا هستند اشاره می شود .
دسترسی
به غذا و آب طیور گوشتی می بایست آزادانه و فارغ از هر نوع محدودیتی به غذا و آب از روز جایگزینی در تالار تا روزی که به بازار نبی می شوند دسترسی داشته باشد دانخوری و آبخوری می بایست به تعداد کافی در دسترس باشد در این صورت رقابت کمی در ارتفاع تغذیه طیوران به وجود می آید دانخوریها و آبخوریها نباید درتمام طول روز اشغال باشندزیرا پرندگان ضعیف درون گله قوی به مصرف مقدار غذای موضوع نیاز خویش به طور آزادانه نخواهند بود در شرای تفاوت زیادی در وزن بدن گله مشاهده شود در حقیقت فضای دانخوری کافی برای هر پرنده وجود ندارد حتی درصورتیکه دانخوری کافی هر پرنده وجود ندارد حتی در حالتی که دانخوری کافی برا هر پرنده وجود داشته باشد سطر دانخوریها می بایست طوری باشد که کلیه طیوران به راحتی بدون فشار بیش از حد به طعام دسترسی داشته باشند تا یکسانی گله مراقبت شود باید توجه کرد که سطح بستر زیر دانخوریها بیش از اندازه مرتفع و یا این که قلیل عمق نباشد تا تفاوت ارتفاع فی مابین دانخوریها ارتقا نیابد طرح مناسب دانخوریها و تنظیم جریان خوراک در آنها برای هر پن نیز حیاتی می باشد طرح دانخوریها می بایست مناسب مقدار طیوران باشد مسافت سیمهای گریل ، جریان طعام و عمق آن در هر پن و مدت دوباره پرشدن آن هم با اهمیت می باشد بسیاری از زمان ها یکسری دانخوری در ردیف دانخوریها بدلیل تهیه و تنظیم بد جریان غذا و یاعدم کارکرد مطلوب اپراتور از طعام خالی می ماند . بالاخره پرنده ها گوشتی نباید هیچ گاه فارغ از خوراک باشند زیرا این طیوران کارکشته به جبران کمبود خوراک بوسیله ارتقاء میزان مصرف غذایشان در مدت بعدی نخواهند بود هر پرنده مطابق برنامه غذایی متداول خود در ارتفاع روز غذا مصرف می کند و هرگونه توقف طعام خوردن برنامه غذایی بعدی را مختل خواهد کرد و رقابت بین گله را ارتقا می دهد توقف غذایی که بخش اعظم از 4 ساعت ادامه یابد حساسیت به بیماری آنتریت را افزایش خواهد اعطا کرد که شدیدا اشتها و مقدار مصرف غذا را کاهش خواهد بخشید طیوران برنا به توقف مصرف خوراک حساستر میباشند .
تنشهای
محیطی : تنش
تاثیر بدی روی اندازه مصرف غذا در طیور کوشتی دارااست بالا رفتن تراز بعضی از هورمونها به هنگام استرس منجر انتقال سوخت تن جهت برخورد جنگندگی و یا پرواز می گرددجذب مواد غذایی و حرکات دستگاه گوارش اصولا در ارتفاع واکنشهای استرس کاهش می یابد استرس شدید زود گذر احتمال دارد سبب ساز یک کاهش آنی در میزان مصرف طعام و یا کارایی می شود استرس خراب و بحرانی یک تاثیر قابل اعتنا و مدام روی میزان مصرف طعام خواهد داشت در کل تنش خراب وبحرانی به وسیله سه عامل تنش زای محیطی می تواند ایجاد شود : 1- تنش گرمایی 2- وضعیت بد هوا 3- حالت غیر مناسب بستر بیماری
و تنشهای ایمنولوژیکی تنش ایمنولوژیکی تولید شده به وسیله بیماری تاثیر با اهمیت و معنی داری روی مقدار مصرف طعام دارد در شرای چه بیماری آنتریت تاثیر قابل مشاهده ای روی کاهش میزان مصرف غذا دارااست هر آنتی ژنی هم که عکس العمل ایمنی را بالا پیروزشود موجب کاهش اشتها می شود عکس العمل سیستم ایمنی ذاتی زیاد به مواد مغذی تهی دست است ومقدار ماده غذاییبا بخش اعظم از سیستم ایمنی اکتسابی کاهش می دهد تحریک اول آبشار سیتوکینها همپا با عکس العمل ایمنی ذاتی مستقیما اخلاق پرنده را تغییرو تحول می دهد بی حالی کاهش عمل جمعی و بی اشتهایی در نتیجه تاثیر اینترلوکئین روی مغر و تغییر در سرعت متابولیسم مبنا و وجود تب می باشد .این تغییرو تحول رفتارها موجب کاهش اندازه مصرف طعام و وزن می گردند علاوه بر کاهش اندازه مصرف خوراک حالت تغذیه ای پرنده که سیستم ایمنی آن تحریک گردیده به وسیله کاهش جذب بعضی از مواد غذایی اندک می شود .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۶ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۸:۵۷:۰۳ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
تهویه ضعیف بر رویش مرغ گوشتی و راندمان اقتصادی مرغداری ، تاثیر منفی خواهد گذاشت . در یک سری پژوهش طومار های فنی ،تیم فنیAvisgen به اهمیت تغییر و تحول پذیری تهویه در محیط مرغداری های راز بسته می پردازد . گرچه این مطلب بر مبنا دیده اندازی از یک پرورش دهنده ی امریکایی متن شده، با این حال در بخش ها دیگر عالم نیز کاربرد دارااست .
به واسطه ی فعالیت های R .BlakelyJohn رئیس فنی شرقی Aviagen در آمریکا و Dr .Gene Simpson ، استاد اقتصاد کشاورزی دانش گاه در راستای ترقی های ژنتیکی ، تغذیه، مدیریت، اندازه دوران زمینه نیاز برای رسیدن به وزن انگیزه در مرغهای گوشتی به طور چشمگیری کاهش یافته در عین حال، مهیا کردن موقعیت مسئله نیاز برای وزن بدن در برخورد به تقاضای بازار دقیق تر شده میباشد .
گروه طیوران صنعت فاخته
گرچه به حیث می برسد این دو فاکتور، مسیر مشابهی را در یک فرآورده نهایی بهبود افزایش بخشند، تولید یک مرغ گوشتی با وزن هدف یا کاهش در اندازه برهه زمانی ایجاد می تواند برای رشد دهنده مشکل ایجاد نماید .
به عنوان مثال تفاوت های 115 گرم و 230 گرم در وزن گله به طور مرسوم به عنوان وزن هدف 1815 گرم و 3405 گرم در لحاظ گرفته می شوند . این انحرافات در وزن گله چه بسا در صورتیکه ژنها و منابع تغذیه مشابهی در یک تیم تولیدی استفاده گردیده باشند مشاهده می شود که به ویژه بر بازده اقتصادی اثر می گذارد .
به این ترتیب چرا این تفاوت ها در وزن انگیزه چهره می دهد؟ تغییرو تحول پذیری در محفظه رمز بسته که تا حد زیادی به تغییرو تحول سامانه یتهویه بر می گردد به ویژه در تراز سعی مرغ گوشتی تاثیر گذار می باشد . مسئول آخرین هدایت تهویه، رویش دهنده می باشد .
نرخ
رویش و درآمد: یک رویه متداول برای مقایسه نرخ رویش بین گله ها با سنین متعدد محاسبه افزایش روزانه میانگین ( ADG ) هست که در واقع نسبت وزن بد میانگین برسن ( روزها ) در این فرایند می باشد . نقایسه این ارقام تفاوت ها بین رشد دهنده ها را صریح می کند . به عنوان مثال ، در یک مجتمع کوچک پرندگان، برخی گله ها به ADG 45 گرم می رسند در حالی که سایری به 50 گرم در روز دست می یابند . تفاوت در این ارقام به اینجا سبب ساز می شود که ساخت کننده ی اولین به مرغ هایی به وزن 1770 گرم و دومین ساخت کننده به پرندگانی با وزن متوسط 1950 گرم دست خواهد یافت .
مالامال کردن این فاصله وزنی به چهار روز مقطع بخش اعظم نیاز خواهد داشت . تفاوت ها در نرخ رویش مرغ های گوشتی سنگین تر هم اصلی هست . به تیتر مثال در یک گله مرغ گوشتی بهADG 50گرم، وزن میانگین2995 گرم خواهد بود . در حالی که گله دیگر با ADG 59 گرم به وزن متوسط 3540 گرم دست می یابد . دراین نرخ ها (رشد ) اولین گله باید ظرف 70 روز رویش نماید تا برابر وزن متوسط آخری دومی گله (ظرف 60روز ) شود که تفاوتی آبادی روزه درسن پرورش را شاهد خواهد بود . هنگامی چنین اتفاقی می افتد، معمولاً گله ها قابلیت و امکان استعمال از روزهای مازاد برای جبران عقب ماندگی را نخواهند یافت . رویش دهندگانی که ارتقاء وزن ضعیف تری را تجربه می کنند بازده کمتری به دست خواهند آورد . براین اساس به عبارتی طور که این مثال ها نشان می دهند، تفاوت های به ظواهر کوچک در نرخ رویش می توانند تاثیرات زیادی بر کل پروسه تولید بگذارند .
تاثیرات
تهویه بررشد FCR : تغییرات امروزه در پرورش مرغ های گوشتی، اهمیت دگرگونی در محفظه های سر بسته را ارتقا داده اند . در واکنش به شرایط بازار، متخصص ها دانش ژنتیک نه تنها نرخ رشد بلکه بازده اجزای، جنازه را هم ارتقاء داده اند . راندمان گوشت در این پرندگان- که اکثر در سینه متمرکز شده است- آن ها را به دماهای بالا حیاتی تر می سازد، به این ترتیب بیشترین تفاوت رشد طیوران را می بضاعت به رویش دهنده نسبت داده که تا چه حد می تواند دمای محفظه را به خوبی مدریت کند . خطوط ژنتیکی مرغ گوشتی برای نرخ رشد، با تمایل آنها به میل کردن گزینش می شود . در صورتیکه دما خیلی بالا باشد، مرغ گوشتی ناچیز یا این که اصلاً نمی تواند طعام بخورد . رئیس حالت محفظه رمز بسته تا حد زیادی تابع با صرفه سازی برنامه تهویه می باشد که می تواند با تحلیل سوقدهی تهویه توسط رشد دهنده و همت متعاقب پرنده انجام پذیرد . درصورتیکه تهویه در قسمتی از روز مناسب نباشد، رویش پتانسیل برای آن بخش از دست می رود و هیچوقت نمی تواند مجدد به دست آید .
به تیتر مثال، یک مرغ گوشتی 38 روزهبه 912 ساعت برهه زمانی برای رشد نیاز داراست . در حالتی که نرخ رویش از 1815 گرم هدف، 115 گرم یا این که 3/6 درصد انحراف داشته باشد بهاین معناست که 57 ساعت از مقطع متعارف رویش عقب باقیمانده می باشد . چنانچه عملکرد تهویه منجربه دمای خنک خیس از حد مناسب شود، مرغ های گوشتی به مقدار کافی غذا می خورند البته بیشتر انرژی، صرف مراقبت دمای ارگانیک بدن خواهد شد تا اینکه مصروف پرورش شود . لذا هزینه ساخت به حافظه FCR بیشتر بالا خواهد رفت . دمای ذیل خیس از حد مناسب چه بسا برای یکسری ساعت، نیازهای تغذیه را ارتقا داده و سبب به کارایی ضعیف تر می شود .
تاثیر
بر هزینه و درآمد: در نرخ پرورش ناکافی و ارتقاء FCR ناشی از خلل ها مربوط به تهویه تا حد زیادی بر هزینه ایجاد تاثیر می گذارد به نوع ای که رویش دهنده وکمپانی نتیجه مورد توقع را به دست نمی آورند . تهویه نامناسب چه بسا در یک دوره وقتی کوتاه تاثیر خسارت آوری بر تلاش مرغ گوشتی خواهد داشت . ( شکل1 ) خط آبی وزن زمینه انتظار گله هایی هست که پایین شرایط مطلوب رویش کرده اند . خط قرمزرنگ رنگ وزن مورد توقع گله هایی را نشان می دهد که روزانه به برهه زمانی دو ساعت در محفظه میباشند و خط نقطه چین، وزن مسئله توقع گله هایی هست که ذیل موقعیت خیلی گرم به دوران 4 ساعت در روز رویش کرده اند .
مطابق آمار به دست آمده برای هر مرغ 38 روزه، تفاوت در وزن نورد انتظار در میان وضعیت مناسب محیطی و هنگامی که 2 ساعت از 24 ساعت دمای بالا را تحمل می کنند . 160 گرم و تحمل 4 ساعت دمای بالاتر 320 گرم است . به عنوان نمونه 476 گرم اتلاف پتانسیل وزن در جایی فیس می دهد که تهویه بهینه به بازه 2 ساعت از 24 ساعت برای یک تالار 30 هزار قطعه ای حفظ نشده میباشد .
( شکل2 ) ضرر مرغداری در عدم اجرای باصرفه تهویه را شرح می دهد . در حالتی که فرض شود که یک میلیون پرنده در هر هفته کار آوری شود، با قیمت بیشتر فروشی 56/1 دلار برای هر کیلو در سن روزگی،خسارت 7/9 میلیون دلار و 4/19 میلیون دلار به ترتیب برای 2 از 24 و 4 از 24 ساعت خواهد بود . در گله هایی با سنین بالاتر این خسارت ها بخش اعظم می باشد .
( شکل3 ) سن مربوط به زیانهای اقتصادی ناشی از سعی غیره باصرفه تهویه را در یک تالار نشان می دهد . با استعمال از این اطلاعات، با20 هزار پرنده درهرسالن، 5 گله در هرسال، پرداخت 11/0 دلار هزینه پرورش هر کیلو، وزن زنده ی 38 روزه، 750/10 دلار و 500/3 دلار درآمد به ترتیب برای 2 از 24 و 4 از 24 ساعت اتلاف خواهد شد . در گله های کهن سال تر، این زیان با ارتقا عمده نیز مواجه میباشد .
نتیجه
گیری: تالار های مجهز به فناوری های نوین و دریچه های تهویه ی در اختیار گرفتن شده فشار ایستا، تهویه تونلی و سرد سازی تبخیر، به مراتب سعی عمده و سود بهتری را نصب خویش می سازند . تولی کننده یاید به شکلی مطلوب امکانات تهویه و مراقبت دمای مطلوب را جهت دهی کند در غیر این صورت وزن بدن و FCR می تواند زخم ببیند که منجربه ضرر و زیان مالی هنگفت برای رشد دهنده و اتحادیه می شود . تهویه مناسب و بر طومار های هدایت محیط راز بسته، برای به دستکم رساندن تفاوت های وزنی و بالا بردن فیض برای رشد دهنده و اتحادیه حتمی هست .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۳ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۱۱:۱۱:۵۶ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
هم چنانکه می دانیم هزینه بیشتر تولید در صنعت طیور را دان تشکیل می دهد و از آنجا که انرژی موضوع نیاز برای ساخت و بقیه اعمال با اهمیت نیز از شیوه دان در اختیار طیور قرار می گیرد , لذا گزینش میزان مسئله نیاز طیور تخم گذار تجاری و هم چنین تهیه فرمول های دان با حداقل ارزش و به شرط تامین نیاز های حتمی و از جمله انرژی , از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد .
گروه طیوران صنعت فاخته
تغییرات انرژی دان پدیده تغییرات میزان دان مصرفی روزمره در طیور تخم گذار که ناشی از تغییرات مرحله انرژی دان رخ می گیرد امری میباشد که از سالیان دور قضیه قبول واقع گردیده میباشد .در حالیکه هر مرغ تخمگذار ی نژاد لگهورن در دوره ساخت به حدود ۳۲۰ کیلو کالری انرژی در روز نیاز دارااست , افزایش ۱۰ درصدی انرژی دان می تواند سبب ساز تغییر تحول در میزان دان مصرف شده روزانه به مقدار ۲ تا ۳ درصد گردد و این تغییر در نژادهای سنگین خیس مرغ تخمگذار تجارتی که به حدود ۴۰۰ کیلو کالری در روز انرژی نیاز دارند می تواند به ۵ درصد هم برسد .از طرف دیگر با کاهش سطح انرژی دان , به اندازه مصرف روزانه افزوده می شود که این تغییر تحول در اندازه مصرف در سویه های گوناگون مرغ تخمگذار برابر نبوده و مختلف از یکدیگر می باشد .
طیور تخم گذار که با تغییر مرحله انرژی دان قابلیت تغییر در اندازه مصرف دان روزمره را به خواسته تامین انرژی مورد نیاز خویش دارند در درجه حرارت های دربین ۱۰ تا ۲۹ سلسیوس تغییر تحول چندانی در مقدار مصرف دان خویش نمی دهند , اما با کاهش مرتبه حرارت به کمتر از ۱۰ درجه سلسیوس , ارتقا مقدار دان روزمره به منظور تامین انرژی زمینه نیاز , قابل دقت می باشد .برای جبران نبود انرژی دریافتی در مرغ تخمگذار ناشی از کاهش مصرف دان به دنبال ارتقاء دمای محیط به تبع آن ارتقاء داده اما با افزایش عمده دمای محفظه به تبع آن ارتقاء تعداد و مقطع دهن زدن مرغ , افزایش عمده انرژی دان بی تاثیر و قدرتمند به تامین فقدان انرژی ناشی از ناچیز شدن مصرف دان بیشتر وقت خود را صرف دفع گرما از شیوه دهن زدن می نماید .
تاثیر
تغییرات سطح ها گوناگون انرژی دان در عملکرد تغییرات در مقدار دان مصرفی روزانه طیور تخمگذار ناشی از تغییرو تحول مرحله انرژی دان رخ می گیرد , تا زمانیکه مرغ بتواند انرژی و بقیه مواد واجب مورد نیاز روزانه را در اثر تغییر و تحول میزان دان اخذ نماید معمولاً تغییری هم در همت به استثنای وزن تخم مرغ بوجود نخواهد آمد .به عنوان مثال : در سه گله مرغ تخمگذار تجارتی و با مصرف فرمول های دان با سطح ها انرژی ۲۵۱۹ , ۲۷۹۸ , ۳۰۷۸ کیلو کالری در کیلوگرم , ساخت در هر سه گله برابر البته در گله ای که از انرژی با سطح ۳۰۷۸ به کار گیری کرده بود وزن تخم مرغ حدود ۲ گرم اکثر بوده میباشد .
متوسط اندازه دان روزانه مصرف گردیده توسط هر مرغ در این سه گله نیز «۶/۱۱۸ گرم با انرژی ۲۵۱۹ » , « ۳/۱۰۹ گرم با انرژی ۲۷۹۸ و ۷/۱۰۷ گرم دان با انرژی ۳۰۷۸ » کیلو گرم کالری بوده است .نتیجه این آزمایش اهمیت این زمینه را ثابت می کند که مرغ داران و جیره نویسان با تغییر تحول انرژی دان و آن هم به هر قیمتی که گردیده نباید انتظار ارتقاء تولید و بهبود تلاش را داشته باشند مگر آنکه بخواهند وزن تخم مرغ ساخت گردیده ارتقا یابد , به عبارت دیگر ارتقا مرحله انرژی دان که ارتقا بها آن را هم به دنبال خواهد داشت می بایست از حیث اقتصادی توجیه پذیر باشد .اعتنا به این مسئله نیز حتمی هست که تغییرات انرژی فرمول دان بایستی با تغییر در مقادیر سایر مواد لازم مثل پروتئین , اسیدهای آمینه و چه بسا ویتامین ها و مواد معدنی فیس گیرد تا فرمول دان از لحاظ تمام مواد اضطراری متعادل گردد .یک عدد از مورد ها به کار گیری از افزایش سطح انرژی دان وقتی میباشد که مرغ دار به علت عدم قابلیت فروش تخم مرغ های ریز و با وزن قلیل , نیاز به ارتقا هر چه سریع خیس و عمده وزن تخم مرغ درشت و ریز می باشد که ارتقاء مرحله انرژی دان را از حیث اقتصادی توجیه پذیر می کند .
استعمال
از چربی برای تغییرو تحول انرژی دان برای ارتقاء مرحله انرژی دان علاوه بر به کار گیری از مواد اولیه با انرژی بالا ؛ مثل ذرت , می توانایی از انواع چربی ها از پاراگراف روغن ذرت , چربی های حیوانی و غیره استعمال کرد .نتایج آزمایش های صورت گرفته در این باره نشان می دهد که عملکرد در گله هایی که از چربی گیاهی و یا حیوانی به کارگیری کرده اند با یکدیگر اختلاف نداشته و به عبارت دیگر ؛ درصد ایجاد , وزن تخم مرغ , میزان انرژی مورد نیاز برای ساخت یک عدد تخم مرغ و راندمان تبدیل غذایی یکسان بوده و فقط اختلاف محسوس , وزن عمده مرغ در گله ای بوده میباشد که از چربی گیاهی ( روغن ذرت ) استفاده شده می باشد .
خلاصه
و نتیجه ۱) تغییرات تراز انرژی دان در مرغ تخمگذار سبب تغییرو تحول در اندازه مصرف دان می شود .
۲) برخورد مرغ تخمگذار به کاهش انرژی دان بیشتر از افزایش آن بوده و مرغ را توانمند می سازد که با مصرف دان اکثر بتواند کمبود انرژی ناشی از کاهش انرژی دان را جبران نماید .
۳) تغییر و تحول انرژی دان از ۲۷۹۸ به ۲۵۱۹ کیلوکالری در کیلو گرم , منجر افزایش مصرف دان به میزان ۵/۸ درصد خواهد شد .
۴) تغییرات سطح انرژی دان تا وقتیکه مرغ بتواند با تغییر میزان مصرف دان، انرژی قضیه نیاز را دریافت کند تاثیر ی در همت ندارد .
۵) در رخ ناکافی بودن دان در دانخوری ، جیره بندی دان و یا افزایش دمای محفظه به بیش از ۳۵ سکو سلسیوس ، مرغ قوی به تأمین انرژ مورد نیاز حتی در فیس افزای سطح انرژی دان نخواهد بود .
۶) افزایش انرژی دان ازطریق افزودن چربی سبب ساز به ارتقاء قلیل وزن تخم مرغ گردیده و می تواند در اوایل ایجاد و در فصول مختلف درصد تخم مرغ های ریز را کاهش دهد .
۷) چربی های گیاهی و حیوانی می توانند به طور یکسان سبب ارتقا وزن تخم مرغ شوند .
۸) افزایش چربی به دان ، ارتقاء قیمت آن و تغییر عملکردی که از این شیوه حاصل می شود بایستی توسط جیره نویس قابل یش بینی باشد تا براساس آن و با توجیه پذیری اقتصادی این تغییرصورت گیرد .
۹) با توجه به عدم بهبود کارایی ناشی از ارتقا تراز انرژی دان به استثنای ارتقا قلیل وزن تخم مرغ و بویژه در اوایل ایجاد ، امروزه در جیره نویسی مرغ تخمگذار تهیه فرمول براساس دستکم قیمت دان و به شرط تامین مواد اضطراری زمینه نیاز می باشد مگر در مواقعی مانند کاهش مصرف روزانه دان به کمتر از یکصد گرم در این رخ بایستی مرحله انرژی دان نیز مورد توجه قرار گیرد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۴:۴۶:۵۹ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
یک عدد از بخش اعظم ترین مسایل صنعت طیور، انتقال آلودگی های باکتریایی از شیوه پوسته تخم مرغ می باشد . در حالت غیرمناسب و در صورتی که تخم مرغ به طریق مطلوب ضد عفونی نشود، دست اندرکاران بیماریزا به باطن آن نفوذ کرده و منجر تلفات جنینی و کاهش درصد جوجه آوری می شوند .بایستی توجه داشت تخم مرغ هایی که بستر گذارده می شوند به مراتب از آنهایی که در آشیانه گذاشته می شوند آلوده ترند .
گروه طیوران صنعت فاخته
همینطور عوامل دیگری مثل باکس و کتف های توده آوری تخم مرغ ، وسایل حمل و نقل جوندگان و حشره ها ، کفش ، خرقه و دست کارگران تخم مرغ جمع کن و یا بی دقتی ها در هچری و بازدیدکنندگان ، همه به ایجاد آلودگی یاری می کنند .لذا توصیه می شود که تخم مرغ ها فورا آنگاه از جمع آوری ضدعفونی گردیده تا زمان از باکتری ها گرفته گردیده و نتوانند از غشاء پوسته عبور کرده و به داخل تخم مرغ نفوذ نمایند .فرمالدئید ماده ای است که از بدو آغاز صنعت طیور به صورت صنعتی مدرن همواره جهت ضدعفونی تخم مرغ و یا دیگر سالن های رویش به کارگرفته شده میباشد .جهت به دست آوردن گاز فرمالدئید ازفرمالین مایع ( ۴۰-۳۷% فرمالدئید در محلول) همراه با ماده ای تثبیت کننده جهت پرهیز از منعقد درسرما و ریختن آن بر روی پرمنگنات استعمال می کنند .آزمایشات فراوانی نشان داده اند که مصرف فرمالدئید تا ۹۹% باکتری های تراز تخم مرغ را کاهش داده میباشد . فرمالدئید علیرغم برخی از اثرات خسارت آور، بسیار ارزان و در از بین بردن ویروس و آلودگی های گوناگون در ارتفاع عصر انکوباسیون دوچندان موثراست .همچنین می توان از پودر آن به نام پارافرمالدئید به کارگیری نمود که جهت تدخین آن از هیترهای برقی استفاده می نمایند که در مرتبه حرارت خاصی سبب تبخیرگاز می شوند . منتهی مصرف آنها در اطاق گاز تخم مرغ کمی نقص و دوران فعالیت با آن طولانی میباشد .
عملیات
پیشین از ضدعفونی می بایست توجه داشت که ضد عفونی بر روی تخم مرغ های آلوده و کثیف و ذرات چسبیده کود بر روی آن اثر گذار نخواهد بود لذا می بایست سطح تخم مرغ را به خط مش خشک به وسیله فرچه ی سیمی یا سمباده نرم تمیز نمود به طوری که آسیبی به پوسته وارد نشود . می توانایی تخم مرغ ها را در محلول گرم مایع ضد عفونی شسته و یا اسپری نمود . پوشیده شدن تراز تخم مرغ و درزگیر شدن آن به وسیله ماده ای ضد عفونی از ورود باکتری های ثانویه به درون پوسته دوری کرده و لذا مرگ جنینی را کاهش می دهد تنها ممکن است اختلالاتی در مصرف اکسیژن عبوری از پوسته تولید شود .
شیوه های
گوناگون و مقادیر اضطراری ضد عفونی در مجموع در طول زمان ی انکوباسیون جهت به دست آوردن غلظت های مطلوب گاز فرمالدئید دو رویکرد وجود دارااست .
۱- طولانی تر کردن ۳۵ میلی لیتر فرمالین ۴۰% به ۱۰ گرم بلور پرمنگنات پتاسیم به ازای هرمترمکعب فضای هچری که این برخورد مدام همپا حرارت می باشد . هیچ گاه پرمنگنات را به مایع طولانی تر نکنید .
بعضی از منابع علمی مقادیر متفاوت تری را سفارش می نمایند: ۲- از طرز حرارت دادن ۱۰ گرم پودر سپید پارافرمالدئید به ازای هر متر مکعب گوشه و کنار . بهاین مراد از ظروف الکتریکی با کلید تهیه حرارت قلم استعمال می شود . قبل از تبخیر بایستی یه خرده آب به دانه ها بیش تر نمود تا رطوبت لازمه را جهت تاثیر اکثر تولید کند .تبخیر ۶۰ میلی لیتر فرمالین به ازای هرمترمکعب گوشه و کنار در فضای هچری روشی مطلوب برای جلوگیری از آلودگی ها در ابتدای دوره هچری برای تخم مرغ هست .استفاده مداوم از فرمالین در طول انکوباسیون اگر چه ممکن می باشد منجر زردی پرها و استقبال بیشترمرغداران شود ولی مشکلها تنفسی ایجاد نموده و درصد جوجه آوری را کاهش دهد .استفاده مداوم از گاز فرمالدئید درطول انکوباسیون زیان آور هست . همیشه اثر فرمالین به غلظت به کار گرفته بستگی ندارد ، بلکه فاکتورهایی از قبیل تبادل هوا ، رطوبت مو جود در محفظه و سطح ها باطن هچری ها می تواند میزان تأثیر گاز را تغییرو تحول دهد .
توجه
های حتمی درکاربرد فرمالین استفاده از فرمالدئید در اواخر عصر انکوباسیون ممکن میباشد باعث صدمات تنفسی به جوجه ها شود ، به خصوص مواردی که غلظت های بالاتری تجویز گردیده باشد .از پیامدهای مصرف بی راه و روش فرمالین ، تأثیر آن بر روی دستگاه تنفسی مخصوصا" تبارک شدن سلول های Goblett بر اثر تحریکات فرمالدئید در جوجه هاست . سود آن ساخت و تجمع موکوس در نای هست . همچنین این گازها در موکوس آبکی نای حل شده و PH به سمت اسیدی میل نموده و این زمینه منجر وقفه در عمل مژکها و کاهش توان در تمیز سازی ذرات تنفسی و عوامل بیماریزا در دستگاه تنفسی می گردد که در مجموع سعی و تندرست پرنده را در روند آنگاه به مخاطره می اندازد .جهت فایده وری عمده درب های محل ورود و همگی منافذ در موقع ضد عفونی بایستی بسته باشند . خروجی هواکش ها و بخاری ها نیز باید با نایلون پوشیده شوند .
نکات
ایمنی در مصرف فرمالدئید برای انسان گاز فرمالدئید مضاعف سمی میباشد و لذا در موقع مصرف آن باید نکات ایمنی مختص لحاظ گردد:از تنفس گاز فرمالدئید بایستی شدیدا" خودداری شود . در فاصله دو ضد عفونی ، دراطاق تخم مرغ قبلا" بایستی از روش هواکش های قوی مبادرت به بیرون کردن گازها نموده و بعد وارد اطاق ها و یا این که تالار ها شد .درصورت تنفس شدید ، آسیب دیده را به هوای آزاد منتقل و حتما" از یک دستگاه تنفس تصنعی و مصنوعی اکسیژن استفاده بگیرید .هرگز فرمالدئید را با ضدعفونی کننده های کلره به عمل نبرید زیرا فعل و انفعال این دو مخلوط ساخت گازهای سمی سرطان زا وبسیار خطرناک برای آدم می کند .در مواردی که به کار گیری از گاز فرمالدئید ممنوع می باشد و یا در شرایطی که توصیه های ایمنی را نمی توانایی انجام داد، از رویکرد های دیگر ضد عفونی از جمله غوطه ور نمودن تخم مرغ ها در محلول آنتی بیوتیک می بضاعت و توان به کار گیری نمود که روشی اثر گذار برای کنترل مایکوپلاسما گالی سپتیکوم و بقیه بیماری ها در گله جوجه های گوشتی می باشد .همینطور قرار دادن تخم مرغ ها در معرض نور و روشنایی ماوراء بنفش در محدوده ی طیف ۲۸۰-۱۰۰ نانومتر می تواند در مقابل عوامل پاتوژن از گزاره اشرشیاکولی و سالمونلا مضاعف اثرگذار باشد .اخیرا" جهت ضدعفونی تالار های پرورش و تخم مرغهای هچری از فرمالکس به کارگیری می شود که نتایج آن کاملا" رضایت بخش بوده می باشد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱ بهمن ۱۳۹۷ساعت:
۰۹:۲۴:۳۹ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)
از روش طعام طیور پیشگیری از عفونت کلی باسیلوز از رویه غذا باکتری اشرشیا کلی ( Escherichia) هنگامی بیماری زا می شود که pH لوله گوارش از ۵ بالاتر رود . با به کارگیری از ترکیبات خاص در جیره غذایی، خوراندن لاکتوباسیل ها یا این که بعضا از اسید های پوشش دار می توان اسیدیته دستگاه گوارش را نگهداری کرد .
گروه طیوران صنعت فاخته
مثل تمام حیوانها خونگرم که در محیط ارگانیک مراقبت می شوند، در بازه کوتاهی پس از خروج از تخم، جمعیت میکروبی در لوله گوارش جوجه ها ساخت خواهد شد . گونه های متعدد باکتریایی که در لوله گوارش صاحب خانه کلونیزه می شوند به تغییرات مهم می باشند . لوله گوارش در جوجه هایی که نو از تخم بیرون گردیده اند . تا حدودی عاری از اجرام می باشد و دارای pH تقریبا بالا و باکتری های غیر بیمارزایی مانند لاکتوباسیلوس ها هست که کاهش pH را در حدود ۴ تا ۵ ممکن می سازد . باکتری های بیماریزای روده ای ( Enteropathogenic) مثل اشریشیا کلی در pH فراتر از ۶ تا ۷ ، فعالیت مطلوبی را لز خود نشان می دهند . در صورتی که در جیره غذایی پرنده کربنات سدیم وجود داشته باشد، مدت انکوباسیون اسریشیا کلی تعرضآمیز از ۷۲ ساعت ارگانیک به ۵ تا ۱۲ ساعت کاهش می یابد . فاکتور ضد ترشح Antiseceretory Factor (ASF) پروتئین تهیه و تنظیم کننده ای هست که از ترشح مایع به درون روده دوری می کند . مقدار ۰۱/۰ پیکومول از ASF در جوجه سبب ساز کاهش قابل توجهی در ترشحات ایجاد شده توسط توکسین های اشریشیا کلی می شود . پلاسمای جوجه هایی که از اسهال مشقت می برند، دربردارنده مقادیر پاره ای از ASF می باشد . در حالتی که چه حضور این ماده ، یک جواب ایمونولوژیک به حساب نمی آید، با این حال بوسیله آنتروتوکسین ها در لوله گوارش به شدت تحریک می شود و به لحاظ می برسد که نقش مهمی در دفاع در مقابل ترشح مایعات در حالات مرضی داشته باشد .
فاکتور ضد ترشحی (ASF) در سیستم اعصاب مرکزی تولفید می شود و عمدتاً در غده هیپوفیز تجمع می یابد و از طرز خون و صفرا به دستگاه گوارش انتقال داده می شود .
●حساس
بودن فاکتور ضد ترشحی به غذا مقادیر ASF در پلاسمای خون به تناسب تغییر در اجزای طبیعی جیره ارتقا می یابد . مدل خاصی از فاکتور ضد ترشحی که لیسیتین القاء گردیده بوسیله طعام ( Feed Induced Lecithin = FIL ) خوانده می شود، آلرژی ویژه ای دارااست . این گونه ASF دارنده همان خاصیت ضد ترشحی، مثل ASF تولید گردیده توسط توکسین می باشد، ولی ساختمان شیمیایی آن تا اندازه ای متعدد میباشد .
تولید آن در سیستم اعصاب و روان مرکزی مستقیماً به قند و امینواسیدهای جیره وابسته میباشد . در تجربیات متفاوت اثبات گردیده میباشد که می بضاعت و توان میزان پروتئین خام جیره با اساس غلات را با افزودن سومین اسیدهای آمینه محدود کننده ( limiting amino acid) نظیر تره اونین، کاهش بخشید . در پرندگان در حضور مقادیر بالای فاکتور ضد ترشحی کاهش مشخصی در پیدایش اسهال مشاهده شده می باشد . احتمالاً اندازه ایجاد هم به علت بهبود وضعیت سالمی افزایش می یابد . شیوع اسهال را می بضاعت و توان به طور مشخصی با کاستن پروتئین خام جیره و به امداد خاصیت ضد ترشحی جیره کاهش داد . در اکنون حاضر به سود گیری از مقادیر بیشتر پروتئین های گیاهی در جیره های طیور رغبت بیشتری وجود دارااست . این امر می تواند رشد یک سویه را به سیستم گوارشی زور نماید . جوجه ها بایستی به خوردن جیره ای کاملاً متفاوت از نظر ساختار، طعم و ترکیب غذایی عادت داده شوند . سازگاری بایستی با در لحاظ به دست آوردن ترشح آنزیم تنظیم کننده pH، میزان عبور مواد هضم شده و مکانیسم های جذبی ساخت شود .
تغذیه با مقادیر قلیل وم تناوب بیشتر، در نگهداری اسیدیته لوله گوارش امداد می نماید و به این ترتیب pH در حد مطلوب حفظ می شود . اطمینان از این امر، نه تنها از نحوه سلول های پوشانننده معده که اسید هیدروکلریک ترشح می کنند، بلکه با حضور باکتری های موجود در لوله گوارش، تأمین می شود . این باکتری ها به طور ارگانیک در معده یافت می شوند و حضور آنها به فراهم کردن اسیدیته معده و مساعدت در نگهداری pH مطلوب جهت کار آنزیمی و دوری از پرورش باکتری های بیماریزا امداد می کند . در ۴ pH= ، این باکتری ها به سرعت رویش کرده، کاملاً فعال میباشند . در حالتی که pH به مقدار خیلی بسیار ارتقا یابد ( بالاتر از ۵ )، باکتری اشریشیا کلی تکثیر یافته، با باکتری های مفیدی که تعداشان کاهش می یابد، رقابت می نماید . تغییر و تحول در ترکیبات غذایی تشکیل دهنده جیره باید به آرامی انجام شود تا به پرنده فرصت سازگاری یافتن داده شود . تغییرو تحول ناگهانی در ادغام جیره ممکن میباشد به تغییر و تحول pH منجر شود . نوع های لاکتوباسیلوس از باکتری هایی هستند که کارکشته به ساخت مقادیر زیادی اسید لاکتیک می باشند . اثر ممانعتی لاکتوباسیلوس روی باکتریهای دیگر، به تولید پراکسیدهیدروژن بوسیله آنها نسبت داده شده هست . باکتری های اسید لاکتیک از شیوه خاصیت چسبندگی خویش روی دیواره، خنثی سازی سموم، کار باکتری کشی، خودداری از سنتز آمین و ارتقاء قدرت ایمنی، بازدارنده از کلونیزه شدن کلی فرم ها می شوند . لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ( Lactobacillus acidophilus ) همینطور توانمند به تولید آنتی بیوتیک اسیدولین ( acidolin ) هست که بازدارنده رشد ارگانیسم های بیماریزای روده ای می شود . موقعیت ارگانیک برای رویش باکتری های مولد اسید لاکتیک مناسب است . موقعیت نامطلوب ( استرس ) این اثر را از دربین می پیروزی و پرورش اشریشیا کلی را تشویق می نماید . تغذیه مخمر، تعداد باکتری های مصرف کننده اسید لاکتیک را تحریک کرده، pH دستگاه گوارش را تحت می آورد . در این شرایط ارتقا ساخت پروتئین باکتریایی وجود دارد . اسیدی کردن معده، نظریه نسبتاً جدیدی میباشد . خط مش های متعددی برای اسیدی کردن معده سفارش شده و مورد تحلیل قرار گرفته میباشد . افزودن اسیدهای معدنی و آلی معمولی و مخلوطی از چند اسید که باعث اسیدی شدن در محل های مختلف دستگاه گوارش می شوند، از گزاره این منش ها میباشد . غذاهای پلت گردیده pH دستگاه گوارش را زیر می آورند حال آنکه غذاهای آردی آن را بالا می مارک . همچنین مشاهده گردیده هست که تغذیه با ذرت، PH دستگاه گوارش را زیر می آورد . با مشاهده اسهال در پرنده ها حتمی میباشد جهت اصلاح دهیدراتاسیون، معالجه حمایتی با تجویز مایعات و الکترولیت، صورت گیرد .
برچسب:
دستگاه جوجه کشی،
ماشین جوجه کشی،
خرید دستگاه جوجه کشی،
خرید ماشین جوجه کشی،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۳۰ دی ۱۳۹۷ساعت:
۰۸:۵۱:۲۰ توسط:علی پور موضوع:
نظرات (0)